Δημοσκόπηση Open: Το 47,2% των πολιτών ανησυχεί για πρόκληση επεισοδίου από την Τουρκία

Μητσοτάκης και Ερντογάν Facebook Twitter
Φωτ: EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
0

Οι φόβοι των πολιτών για τυχόν πρόκληση ενός πολεμικού επεισοδίου από πλευράς της Άγκυρας αλλά και τα σενάρια συνεργασίας στις επόμενες εκλογές, καταγράφονται στο δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του OPEN.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, το 47,2% θεωρεί «αρκετά πιθανό» και «πολύ πιθανό» η Τουρκία να προκαλέσει ένα πολεμικό επεισόδιο, ενώ το 49,3% εκτιμά ότι είναι «λίγο πιθανό» και «καθόλου πιθανό».

δημοσκοπηση Facebook Twitter

Σε ερώτηση «εάν υπάρξει πολεμικό επεισόδιο με την Τουρκία τι πιστεύετε ότι θα συμβεί», το 48% απάντησε ότι «θα είμαστε μόνοι μας» και το 27,1% εκτιμά ότι «θα μας βοηθήσει στρατιωτικά η Γαλλία».

δημοσκοπηση Facebook Twitter

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να μην προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις επόμενες εκλογές, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων σε ποσοστό 54,2% τάσσεται υπέρ της κυβέρνησης συνεργασίας δύο ή περισσότερων κομμάτων, ενώ το 38,4% θέλει προσφυγή εκ νέου στις κάλπες.

δημοσκοπηση Facebook Twitter
δημοσκοπηση Facebook Twitter

Βίντεο η δημοσκόπηση του OPEN

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορθοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

Ελλάδα / Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

«Η μεγάλη και έγκαιρη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί άμεσα και σε μόλις δύο ώρες να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο» αναφέρει ο υπουργός
NEWSROOM
Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Ελλάδα / Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Σύσταση για τις αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλλονται σε περίπτωση φθαρμένων αποσκευών, απηύθυνε ο Συνήγορος του Καταναλωτή σε εταιρείες αερομεταφορών, μετά από σωρεία καταγγελιών.
NEWSROOM