Προβάδισμα 14 μονάδων στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Alco που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 37,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,3%, το ΚΙΝΑΛ 6,1%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,3% και το ΜέΡΑ25 2,9%. O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα στις θετικές γνώμες. 

 

Δημοσκόπηση Alco:

 

Δημοσκόπηση Alco:

 

Το 51% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο από την κυβέρνηση σχετικά με το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμών, ενώ γενικότερα για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του ποσοστό ικανοποίησης πέφτει στο 43%.

 

Αναφορικά με τα πρόσωπα της πανδημίας, οι γιατροί και νοσηλευτές συγκεντρώνουν τις θετικές γνώμες των εννέα από τους δέκα πολίτες. Ακολουθούν ο Σωτήρης Τσιόδρας, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων, ο Βασίλης Κικίλιας και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

 

Δημοσκόπηση Alco:

 

Δημοσκόπηση Alco:

 

Δύο στους τρεις ερωτηθέντες θεωρούν ότι η Ελλάδα πρέπει να αγοράσει εμβόλια από την Ρωσία και την Κίνα με διμερείς συμφωνίες. H πλειοψηφία (47%) θεωρεί μεμονωμένα τα περιστατικά βίας από αστυνομικούς, ενώ ένας στους δύο διαφωνεί με την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από τις διαδηλώσεις.

 

Δημοσκόπηση Alco:

 

Δημοσκόπηση Alco:

 

Δημοσκόπηση Alco:

 

H δημοσκόπηση της Alco πραγματοποιήθηκε για το OPEN από τις 12 έως τις 17 Mαρτίου με τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 1000 ατόμων.