Έλληνες δημοσιογράφοι πάνε το Facebook στα δικαστήρια καταγγέλλοντας λογοκρισία

Δημοσιογράφοι πάνε το Facebook στα δικαστήρια καταγγέλλοντας λογοκρισία Facebook Twitter
Πηγή: Getty Images.
0

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του αμερικανικού κολοσσού της Facebook κατέθεσαν τέσσερις Έλληνες δημοσιογράφοι καταγγέλλοντας περιστατικά λογοκρισίας.

Πρόκειται για τους Ευγενία Λουπάκη, Άρη Χατζηστεφάνου, Λεωνίδα Βατικιώτη και Γιάννη Ανδρουλιδάκη, οι οποίοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη επικαλούμενοι απανωτά περιστατικά λογοκρισίας από το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με την Eφ.Συν., η εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται σήμερα. 

«Τέσσσερις συνάδελφοι μέλη της ΕΣΗΕΑ καταθέσαμε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της πανίσχυρης εταιρείας που λειτουργεί με αδιαφάνεια και λογοκρίνει απολύτως αυθαίρετα αναρτήσεις λειτουργών του Τύπου» αναφέρει σε ανάρτησή της η δημοσιογράφος, Ευγενία Λουπάκη.

Όπως αναφέρει η κα Λουπάκη, η πρωτοβουλία ανήκει στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Κατρούγκαλο ο οποίος έχει αναλάβει και την εκπροσώπηση. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σκ

Ελλάδα / Αράχωβα: Αντιδρά η Ένωση Ξενοδόχων με αφορμή τον φρικτό θάνατο του Όλιβερ - «Δικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία»

Το hashtag #CancelArahova, που πρακτικά στιγματίζει τους νόμους σιωπής, οι οποίοι συγκαλύπτουν τον δράστη της φρικτής θανάτωσης του χάσκι, προκάλεσε την αντίδραση του συγκεκριμένου κλάδου επαγγελματιών
NEWSROOM