Δήμος Πειραιά: Αργότερα θα ανάψουν τα χριστουγεννιάτικα φώτα φέτος, θα σβήσουν νωρίτερα

Χριστουγεννιάτικο δέντρο Πειραιάς Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Τα Χριστούγεννα θα «φτάσουν» αργότερα στους δρόμους του Πειραιά φέτος, ενώ τα διακοσμητικά φώτα θα σβήσουν νωρίτερα, λόγω της ενεργειακής κρίσης

Ο δήμος Πειραιά ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις ημέρες και ώρες του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου στους περισσότερους δρόμους και πλατείες της πόλης, περιορίζοντας κατά δύο τρία την κατανάλωση ενέργειας, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου και των κεντρικών δρόμων του Πειραιά θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα αργότερα, στις 9 Δεκεμβρίου. Επίσης, τα χριστουγεννιάτικα φώτα θα σβήσουν νωρίτερα, στις 8 Ιανουαρίου. Περιορισμός θα υπάρξει και στις καθημερινές ώρες λειτουργίας του χριστουγεννιάτικου διάκοσμου.  

Επιπλέον, ο δήμος σημειώνει ότι τα φωτιστικά στολίδια που έχει προμηθευτεί τα τελευταία χρόνια αποτελούνται αποκλειστικά από λαμπτήρες τύπου LED χαμηλής κατανάλωσης, με πλήρως ανακυκλώσιμα πλαίσια.

Οι μουσικές εκδηλώσεις, τα παιδικά εορταστικά δρώμενα και τα φωτεινά θεάματα «θα πραγματοποιηθούν και με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, όπως η ανέπαφη διάδραση, η εικονική πραγματικότητα, ενώ πιλοτικές εγκαταστάσεις φωτοβολταϊκών συστημάτων και μετατροπής της κινητικής ενέργειας σε ηλεκτρική, συνθέτουν τον εφετινό σχεδιασμό του χριστουγεννιάτικου προγράμματος των δράσεων του δήμου Πειραιά», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση. 
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ