Δήμος Αθηναίων: Ψηφιακά η απαλλαγή τελών για επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό

Δήμος Αθηναίων: Ψηφιακά η απαλλαγή τελών για επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορωνοϊό Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ψηφιακά μπορούν πλέον να κάνουν την αίτηση για απαλλαγή από τα τέλη οι επιχειρήσεις του δήμου Αθηναίων που πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που έχουν διακόψει υποχρεωτικά τη δραστηριότητάς τους, εξαιτίας του κορωνοϊού, μπορούν να κάνουν μέσα από την πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών την αίτηση για απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού.

Η είσοδος στην πλατφόρμα, που προσφέρει διάφορες ηλεκτρονικές υπηρεσίες, γίνεται με τους κωδικούς taxisnet. Οι δικαιούχοι κάνουν αίτηση απαλλαγής από τα ανταποδοτικά τέλη για όσο διαρκεί η υποχρεωτική αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων, επιλέγοντας την αίτηση «Απαλλαγή τελών καθαριότητας και φωτισμού».

Το σύστημα, έπειτα από αυτόματο έλεγχο και διασταύρωση ελέγχει τους ΚΑΔ δραστηριότητας και αν ανήκουν σε αυτούς που προβλέπονται από τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου τους επιτρέπει να προχωρήσουν στην αίτηση, αφού συμπληρώσουν και τον αριθμό μετρητή ρεύματος, ώστε να ενημερωθεί ο αντίστοιχος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας και να υπάρξει η απαλλαγή στους επόμενους λογαριασμούς.

«Προχωράμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, σε κάθε διαδικασία που θα ανακουφίσει όλους εκείνους που πλήττονται οικονομικά από αυτήν την υγειονομική κρίση. Παράλληλα, αξιοποιούμε τις δυνατότητές μας να αναπτύξουμε εφαρμογές και υπηρεσίες που και μετά την κρίση, θα αποτελέσουν τη ψηφιακή προίκα του δήμου μας και θα αποτελούν βασικό εργαλείο εξυπηρέτησης των πολιτών αλλά και όπλο κατά της γραφειοκρατίας», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ