Δήμαρχος Ορεστιάδας: «Τεράστιο λάθος» η οποιαδήποτε σκέψη για άνοιγμα του τελωνείου στις Καστανιές

Δήμαρχος Ορεστιάδας: «Τεράστιο λάθος» η οποιαδήποτε σκέψη για άνοιγμα του τελωνείου στις Καστανιές Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου MOTIONTEAM
0

Αντιδράσεις προκαλεί στον Έβρο η ανακοίνωση που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ότι από την Τετάρτη θα ανοίξει το τελωνείο των Καστανιών.

«Ανοίγουν οι πύλες εισόδου των Ευζώνων, της Κακαβιάς, της Κρυσταλλοπηγής, του Προμαχώνα, της Νυμφαίας, των Καστανιών και των Κήπων», δήλωσε ο κ. Πέτσας, στο briefing της Δευτέρας. Όμως, ο δήμαρχος Ορεστιάδας και πρόεδρος της περιφερειακής ένωσης δήμων Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Βασίλης Μαυρίδης.

«Να διορθωθεί αυτό το λάθος που έγινε, έστω και λεκτικό. Είναι τεράστιο λάθος αυτή τη χρονική στιγμή οποιαδήποτε σκέψη για άνοιγμα του τελωνείου των Καστανιών», δήλωσε ο κ. Μαυρίδης στο ΜΑXIMUM FM 93,6. «Δεν είμαστε κατά της εξωστρέφειας, αλλά πρέπει να διασφαλιστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις, στο υγειονομικό και το οικονομικό», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα θα ανακοινωθεί η λίστα με τις χώρες για τις οποίες η Ελλάδα θα ανοίξει τα σύνορά της. Το τελωνείο των Καστανιών είχε κλείσει στις 28 Φεβρουαρίου, εξαιτίας της συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών στα σύνορα στον Έβρο.

Ο κ. Μαυρίδης επεσήμανε επίσης ότι είναι παράδοξο να επιτρέπεται σε Έλληνες η μετακίνηση από και προς την Τουρκία. «Δεν μπορεί να θεωρείται ότι κάποιος που μπαίνει και έχει ελληνική υπηκοότητα ότι δεν κολλάει τον κορωνοϊό. Κλείνεις την είσοδο στους Τούρκους αλλά επιτρέπεις στους Έλληνες να μπαινοβγαίνουν; Ή κλείνεις την επαφή με μία χώρα ή την αφήνεις και από τις δύο πλευρές ανοιχτή. Αυτό το παραθυράκι είναι τεράστια αντίφαση», ανέφερε ο δήμαρχος Ορεστιάδας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ