Την παρέμβαση της Διεύθυνσης Εμπορίου, της Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης, του Σ.Δ.Ο.Ε., της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, του Λιμεναρχείο Μυτιλήνης και της Επιθεώρησης Εργασίας, ζητά ο Δήμαρχος Μυτιλήνης αναφέροντας κρούσματα αισχροκέρδειας σε βάρος των προσφύγων.

 

Ο κ. Γαληνός ζητά την διαρκή κινητοποίηση και παρουσία των παραπάνω ελεγκτικών υπηρεσιών στους χώρους μετακίνησης των προσφύγων.

 

Αναφέρει στην επιστολή του με την οποία ζητά την παρέμβαση των ελεγκτικών μηχανισμών:  «Το Νησί μας βρίσκεται στο επίκεντρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, που ασχολούνται με την δραματική ανθρωπιστική κρίση και το κύμα προσφύγων που διέρχονται από τη Λέσβο.

 

Μεταξύ άλλων ειδήσεων, αναφέρονται και σε περιπτώσεις αισχροκέρδειας ή εκμετάλλευσης ή κλοπών, που προσβάλουν όλους τους συντοπίτες μας.

 

Πιστεύουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας επαγγελματιών, δεν εκμεταλλεύονται την κατάσταση αυξάνοντας τις τιμές προϊόντων και υπηρεσιών.

 

Αλλά, βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι που βρήκαν την ευκαιρία να εκμεταλλευθούν δυστυχισμένους ανθρώπους πρόσφυγες ή συντοπίτες μας.    

 

Ζητούμε την διαρκή κινητοποίηση και παρουσία σας στους χώρους μετακίνησης των προσφύγων, απ’ την παραλία που βγαίνουν, έως την επιβίβαση στο πλοίο, ώστε να αποτρέπετε κάθε παρανομία, υπερασπιζόμενοι την τιμή, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά, τον πολιτισμό και τα συμφέροντα των συντοπιτών μας, που θίγονται από κάποιους ασυνείδητους.

 

Οι συντοπίτες μας ήδη αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα από την δραματική αυτή κατάσταση και θα πρέπει να τους προστατεύσετε από την δυσφήμηση που προκαλούν λίγοι».