Δικηγόρος 24χρονης: Άλλες δύο καταγγελίες για βιασμό γυναικών με τον ίδιο τρόπο

Δικηγόρος 24χρονης: Άλλες δύο καταγγελίες για βιασμό γυναικών με τον ίδιο τρόπο Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου Unsplash.
0

Δύο νέες καταγγελίες από γυναίκες οι οποίες βιάστηκαν με τον ίδιο τρόπο έχει στα χέρια του ο δικηγόρος της 24χρονης από τη Θεσσαλονίκη, Θανάσης Ζιώγας, όπως αποκάλυψε σε σημερινές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα έκανε λόγο για δύο τηλεφωνικές καταγγελίες όπου «η μία μιλά για το 2016 και η άλλη για το 2018 οι οποίες βιάστηκαν με τον ίδιο τρόπο».

Αναφορικά με την υπόθεση βιασμού της 24χρονης, η ιατροδικαστική εξέταση, που υπογράφεται στις 13 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον κ. Ζιώγα, διαπίστωσε «εκχυμώσεις στον αριστερό και δεξιό μηρό στο πρώτο και τρίτο τεταρτημόριο, στη μεσότητα». Στο πλαίσιο αυτό, η ιατροδικαστής «δεν αποκλείει να έχουν συμβεί ασελγείς πράξεις κατά τη συνουσία». Η εξέταση έγινε στις 2 Ιανουαρίου το βράδυ, όπως πρόσθεσε στη συνέχεια. 

«Αναμένουμε τις ιστολογικές εξετάσεις και τις εξετάσεις των ούρων οι οποίες δεν έχουν έρθει ακόμα. Άρα το αν πήρε υπνωτικό ή όχι δεν μπορεί να προκύψει από την κλινική εξέταση της ιατροδικαστού», σημείωσε. Αν αποδειχθεί ότι έχουν χορηγηθεί ναρκωτικές ουσίες «αλλάζει η κατηγορία» καθώς «πάει σε άλλη παράγραφο του νόμου όπου επισύρει ποινή έως 20 χρόνια». 

«Κάνω έκκληση να βγει στο φως η αλήθεια [...] Να έρθουν όλες οι γυναίκες που υπέστησαν βία να βγουν χωρίς φόβο και πάθος και να καταγγείλουν. Οι δικαστικές αρχές λειτουργούν και θα υπάρχει πλήρης προστασία και διερεύνηση», τόνισε.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, σε εξέλιξη βρίσκονται δύο δικογραφίες. Η μία αφορά την ύπαρξη κυκλώματος μαστροπείας και η άλλη την καταγγελία για τον βιασμό της 24χρονης κοπέλας σε σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ