Δίκη Τοπαλούδη: «Της κρατούσες τα χέρια» - Οι κατηγορούμενοι δεν έπεισαν την εισαγγελέα

Δίκη Τοπαλούδη: «Της κρατούσες τα χέρια» - Οι κατηγορούμενοι δεν έπεισαν την εισαγγελέα Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η δίκη για τη δολοφονία της νεαρής φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο πλησιάζει σιγά σιγά στο τέλος της, με την σημερινή εξέταση του 21χρονου κατηγορούμενο να είναι επεισοδιακή.

Ο 21χρονος ολοκλήρωσε την απολογία του και δέχθηκε καταιγισμό ερωτήσεων από το δικαστήριο, ενώ ακολούθησε σύντομος διάλογος ανάμεσα στους δύο κατηγορούμενους, καθώς με βάση τις διατάξεις της νέας Ποινικής Δικονομίας μπορούν πλέον απευθύνουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλον.

Έως και την τελευταία στιγμή επέρριπταν ο ένας στον άλλον τις ευθύνες:

23χρονος : Τι έκανες στην Ελένη;

21χρονος: Εγώ τι έκανα; Εσύ τι έκανες;

23χρονος: Εγώ ρώτησα πρώτος;

21χρονος: Να πεις την αλήθεια στο δικαστήριο.

23χρονος: Εγώ την έχω πει

Νωρίτερα, ο 21χρόνος φαίνεται πως υπέπεσε σε αντιφάσεις και αρκετές φορές δέχθηκε τις επικρίσεις της εισαγγελέως που τον κατηγόρησε ευθέως ότι λέει ψέματα.

«Ο ένας προσέλκυε τα κορίτσια και ο άλλος πλήρωνε για να τα μοιράζονται» είπε η εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Η εισαγγελική λειτουργός αναφέρθηκε σε modus operandi των δυο κατηγορουμένων διαχωρίζοντας τον ρόλο καθενός τους. «Εσύ τις προσέλκυες και ο άλλος πλήρωνε για να τις "μοιράζεστε"» είπε στον αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο που ολοκλήρωσε σήμερα την απολογία του. 


Η εισαγγελέας εξέτασε τον κατηγορούμενο αμφισβητώντας αρκετά σημεία της υπερασπιστικής γραμμής και των δύο συγκατηγορούμενων και, κυρίως, τον ισχυρισμό πως το θύμα ήταν που ζήτησε να έρθει σε ερωτική συνεύρεση με τους κατηγορούμενους.

Από τις απαντήσεις του κατηγορούμενου προέκυψε πως με τον συγκατηγορούμενο του Ροδίτη, προσέλκυαν κορίτσια και ότι λίγες μέρες πριν το έγκλημα είχαν επιχειρήσει να οδηγήσουν στο εξοχικό του Ροδίτη δύο άλλα κορίτσια, που πάλι ο ίδιος είχε προσελκύσει. Ωστόσο η μία από αυτές προέβαλε δικαιολογία και τελικά είχαν επιστρέψει. Ο κατηγορούμενος ανέφερε μάλιστα πως «τον πείραξε που αυτές είπαν ψέματα» και ότι το πήρε εγωιστικά.

Από τις ερωτήσεις της εισαγγελέως έγινε έκδηλη η πλήρης αμφισβήτηση της στους ισχυρισμούς ότι το θύμα τους ζήτησε το «ερωτικό τρίο». «Αν το είχε ζητήσει η Ελένη θα σας δεχόταν σπίτι της, δεν είχε κανέναν λόγο να πάει στην Λίνδο».

Ο 21χρονος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είχε γνωρίσει την Ελένη Τοπαλούδη τρεις μέρες πριν το έγκλημα και επέμεινε πως η κοπέλα του είχε στείλει μήνυμα, το οποίο αργότερα ο ίδιος έσβησε από το κινητό του», με το οποίο ζητούσε να συνευρεθούν οι τρεις τους.

Η εισαγγελέας του είπε ξεκάθαρα πως θεωρεί ότι τέτοιο μήνυμα δεν υπάρχει και ότι αν υπήρχε θα μπορούσε μεν να το έχει διαγράψει αλλά να το έχει αποθηκεύσει με τρόπο που εκείνος θα γνώριζε μόνο.


Ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι το βράδυ της δολοφονίας πήραν το φορτηγάκι του Ροδίτη, επειδή ο ίδιος δεν είχε λεφτά για να βάλει βενζίνη στο δικό του. «Η δίκη μου εντύπωση είναι ότι τα οικονομικά σου ελλείμματα τα κάλυπτε ο άλλος. Ένας βρίσκει τα κορίτσια, εσύ δηλαδή, και ο άλλος βάζει τα λεφτά».


Η εισαγγελέας ρώτησε τον μικρότερο κατηγορούμενο για τη χρονική στιγμή που έφτασαν κάτω από το σπίτι της Ελένης, μετά τις 11:30 το βράδυ. Εκείνος απάντησε πως έστειλε μήνυμα στην φοιτήτρια στο οποίο της έγραφε «φτάσαμε» και εκείνη τον ρώτησε «ποιοι φτάσατε;». Τότε εκείνος ανέβηκε στο σπίτι της. 
Εισαγγελέας: Σου είπε να ανέβεις;
Κατηγορούμενος: Όχι
Εισαγγελέας: Δεν ήξερε ποιος ήταν ο Μ.; (σ.σ. ο Ροδίτης κατηγορούμενος) Ανέβηκες να επιλύσεις τη διαφωνία;


Η εισαγγελέας του υπενθύμισε την κατάθεση της φίλης της Ελένης, σύμφωνα με την οποία εκείνη την ώρα οι δύο φοιτήτριες μιλούσαν στο τηλέφωνο και η Ελένη της είπε πως χτύπησε το κουδούνι και ότι μάλλον θα είναι το παιδί που είχε γνωρίσει.


Εισαγγελέας: Η ώρα είναι περασμένη και η Ελένη αναρωτιέται ποιος είναι. Για ποια συνεννόηση μιλάς; Εγώ σου λέω ότι πας ξαφνικά χωρίς καμία συνεννόηση και όταν κατεβαίνεις σε πιάνει η κάμερα.

Η εισαγγελέας εκτιμά πως η Ελένη ακολούθησε τον αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενο γιατί η συμφωνία τους ήταν να πάνε για σουβλάκια και για αυτό το λόγο του ζήτησε να κάνουν στάση στη περιοχή Κάλαθος όπου υπάρχει σουβλατζίδικο, το οποίο όμως εκείνη την ώρα ήταν κλειστό. Είπε επίσης ότι θεωρεί πιθανόν, ο πρώτος κατηγορούμενος να πρότεινε να πάνε σπίτι του στη Λίνδο για φαγητό, το οποίο «η Ελένη ούτε ήξερε πού βρίσκεται».

Κατά την εισαγγελέα, το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα πρέπει να ήταν και αυτό που η Ελένη «αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά» και για αυτό έστειλε μήνυμα στη φίλη ζητώντας της να επικοινωνήσει μαζί της σε μια ώρα. Από την εξέταση των κατηγορουμένων προέκυψε πως στο σπίτι που εκτιμάται ότι έγινε το έγκλημα υπήρχε ένα στρώμα που δεν βρέθηκε ποτέ.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι υπήρχε στο υπνοδωμάτιο στρώμα όπως και ο συγκατηγορούμενος του. 

Κατηγορίες για τους γονείς και την γιαγιά του Ροδίτη

Εισαγγελέας: Να καταγραφεί ότι υπήρχε στρώμα στο δωμάτιο. Το πειστήριο αυτό δεν βρέθηκε. Θα πρέπει να εξετάσουμε το ρόλο της γιαγιάς, του πατέρα και της μητέρας του πρώτου κατηγορούμενου στην ιστορία. Για αυτούς λέω ευθαρσώς ότι ψευδόρκησαν, όπως και η αδελφή του δεύτερου κατηγορουμένου, που είπε πως ο αδελφός της γνωριζόταν μία εβδομάδα πριν το έγκλημα με την Ελένη και πως είχε πάει στο σπίτι της.

Σήμερα, ανέφερε πως γνώρισε την Ελένη δύο ημέρες πριν από το έγκλημα. Στις αλλεπάλληλες ερωτήσεις της εισαγγελέως σχετικά με το πώς ήταν το σπίτι της Ελένης, ο κατηγορούμενος δεν μπόρεσε, σύμφωνα με την εισαγγελέα, να πείσει ότι το είχε επισκεφτεί, όπως ισχυρίστηκε στην απολογία του. «Θα πείτε την αλήθεια επιτέλους; Δεν έχεις πατήσει ποτέ στο σπίτι της Ελένης, είναι όλα ψέματα».

Εισαγγελέας: Γιατί δεν κάθεστε όλοι μαζί και οι τρεις μαζί μπροστά. Ήταν νύχτα χειμώνας έκανε κρύο και εσύ γιατί είσαι ανήσυχος από κάτω και κόβεις βόλτες όπως σε δείχνει το βίντεο; 

Κατηγορούμενος: Θέλω μια διακοπή.

Εισαγγελέας: Όχι εδώ δεν είσαι στο Hilton, είσαι κατηγορούμενος.

Η εισαγγελέας εστίασε και στον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι εκείνη το βράδυ οι τρεις τους δήθεν έπαιξαν θάρρος ή αλήθεια και κατά το οποίο ρωτούσε μόνο ο Μανώλης και απαντούσε η Ελένη. Η εισαγγελέας επισήμανε ότι αυτός ο ισχυρισμός προβλήθηκε για πρώτη φορά από τον κατηγορούμενο: «Έχεις δώσει πολλές απολογίες η πρώτη στους Λιμενικούς είναι συμβατή με την αλήθεια, μετά από τη στιγμή που μπαίνουν οι δικηγόροι λες ασυναρτησίες και μάλιστα ανατρεπόμενες».

Η εισαγγελέας αμφισβήτησε και την ιατρική γνωμάτευση που έφερε η υπεράσπιση του 21χρονου κατηγορούμενου, σύμφωνα με την οποία η παθητική στάση του κατηγορούμενου οφείλεται σε φαρμακευτική αγωγή. 

Κατηγορούμενος: Η Ελένη χτυπιόταν ο Μ. την είχε πιάσει δυνατά και δεν μπορούσε να αντιδράσει, έσπρωχνε έκλαιγε.

Εισαγγελέας: Με τα χέρια τι έκανε;

Κατηγορούμενος: Δεν είδα τα χέρια της.

Εισαγγελέας: Δεν τα είδες γιατί της τα κράταγες και εναλλάσσονταν οι ρόλοι

Ο κατηγορούμενος δέχθηκε ερωτήσεις και από άλλα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου.

Μέλος δικαστηρίου: Αφού σας πρότεινε σεξ γιατί εξαρχής δεν ξεκινήσατε εξαρχής;

Κατηγορούμενος: Δυο αγόρια με μια κοπέλα συνήθως έτσι γίνεται μια ο ένας μια ο άλλος.

Μέλος δικαστηρίου: Ποιος καθάρισε το αυτοκίνητο;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω.

Μέλος δικαστηρίου: Δεν σκεφτήκατε ότι πρέπει να καθαρίσετε και το αυτοκίνητο δεν είχατε αγωνία για το αμάξι μη το δει ο πατέρας του συγκατηγορούμενού σας;

Κατηγορούμενος: Εγώ δεν είχα λόγο να έχω αγωνία, αυτός τα έκανε.

[...]

Πρόεδρος: Η Ελένη ήξερε ότι μετά από εσάς στη Λίνδο θα έχει επαφή και με τον Ροδίτη;

Κατηγορούμενος: Όχι δεν το ήξερε

Πρόεδρος: Αφού λέτε ότι σας πρότεινε τρίο

Κατηγορούμενος: Ε το κάναμε τι να πω τώρα μετά ήρθε ο Μ.

Εισαγγελέας: Τι είπε στο φίλο σου όταν τον πήρες τηλέφωνο;

Κατηγορούμενος: Ότι έχω μια φοιτήτρια και αν έχει χώρο, η Ελένη ήταν δίπλα μου.

Εισαγγελέας: Αυτός πως κατάλαβε; Ήταν και αυτός στο κόλπο με το τρίο; Τι του είπες;

Κατηγορούμενος: Προφανές ήταν. Λογικό είναι, τι θα κάνουν δυο αγόρια με μια φοιτήτρια;

Εισαγγελέας: Υπάρχει το σπίτι της Ελένης που είναι διαθέσιμο. Μιλάτε την ίδια γλώσσα των βιαστών με τον φίλο σας που πήρατε τηλέφωνο. Μπορείς να εξηγήσεις γιατί η Ελένη δεν διέθεσε το δικό της αφού καίγονταν όπως λες για τρίο;

Κατηγορούμενος: Εκεί πήγα εγώ μόνος. Ο φίλος μου δεν είχε μέσο

Εισαγγελέας: Να σου πω εγώ γιατί τον πήρες; Γιατί δεν έχεις πάει ποτέ στο σπίτι της Ελένης και εσύ ψάχνεις να βρεις άτομα να συμμετέχουν και άλλοι.

Πρόεδρος: Το σεντόνι της το βάλατε για να μην τρέχουν τα αίματα;

Κατηγορούμενος: Ναι και για να μην κρυώσει ήταν μακριά το νοσοκομείο.

Συνήγορος Ροδίτη: Από τη στιγμή που είσαι σε συνεύρεση με περισσότερους ανθρώπους το μόριο σου λειτουργεί καλύτερα; Αν υπάρχει και κάποιος άντρας; Ντρέπομαι για την ερώτηση.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Φυλάκιση τεσσάρων ετών για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα

Ελλάδα / Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Φυλάκιση 4 ετών για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα- Για το «χρυσό ασφαλιστήριο»

Η κατηγορία αφορά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που τους αποδίδεται για ασφαλιστήριο συμβόλαιο ελβετικής εταιρείας που είχε συνάψει τον Δεκέμβριο του 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ