Δίκη Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι και οι δύο για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης

Δίκη Τοπαλούδη: Ομόφωνα ένοχοι και οι δύο για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Η ετυμηγορία για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη ήταν ομόφωνη: ένοχοι και οι δύο κατηγορούμενοι. 

Πριν από λίγο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε την ενοχή των δυο κατηγορουμένων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, για τον βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, στη Ρόδο, την 28η Νοεμβρίου του 2018.

Η απόφαση είναι ομόφωνη, καθώς συμφώνησαν οι τρεις δικαστές και οι τέσσερις ένορκοι. Η πρόεδρος του δικαστηρίου ζήτησε μάλιστα να υπάρξει απόλυτη ησυχία στο ακροατήριο κατά την ανακοίνωση της απόφασης. Το δικαστήριο έκρινε ότι οι δύο κατηγορούμενοι διέπραξαν από πρόθεση την δολοφονία και τον ομαδικό βιασμό. Πλέον αναμένεται η απόφαση επί των ποινών.

Είχε προηγηθεί η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, που επίσης είχε ζητήσει τη ενοχή των δυο κατηγορουμένων της υπόθεσης του 23χρονου Ροδίτη και του 21χρονου συγκατηγορουμένου του. Σύμφωνα με μαρτυρίες από την δικαστική αίθουσα, η εισαγγελέας μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα χειροκροτήθηκε από μέλη του ακροατηρίου.

Οι δυο κατηγορούμενοι άκουσαν αμίλητοι την απόφαση του δικαστηρίου, με την ενοχή τους να επισύρει ισόβια κάθειρξη, αν δεν τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο συνήγορος του 23χρονου Ροδίτη ζήτησε την αναγνώριση του ελαφρυντικού της μετεφηβικής ηλικίας, προσθέτοντας «μακάρι η Ελένη να βρίσκονταν στη ζωή», η μητέρα του θύματος του απάντησε φανερά οργισμένη: «Δε γυρνάει πίσω το παιδί, ποιο ελαφρυντικό; Δεκαεφτά χρονών ανεβάζουν κυβερνήσεις (σ.σ ψηφίζουν), το κ******* βίασε και σκότωσε το παιδί μου».

Η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη αποχώρησε στη συνέχεια από την αίθουσα. Έξω από το δικαστήριο έχουν συγκεντρωθεί αρκετά άτομα που φωνάζουν συνθήματα στη μνήμη φοιτήτριας. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ