Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης χαιρετά ξανά ναζιστικά- Κατά τη διάρκεια κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης χαιρετά ξανά ναζιστικά- Κατά τη διάρκεια κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Μία ακόμα φορά ο Κωνσταντίνος Πλεύρης χαιρέτισε ναζιστικά μέσα στην αίθουσα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, όπως φαίνεται και στα φωτογραφικά στιγμιότυπα χαιρετάει μέσα στην αίθουσα ναζιστικά αποκρινόμενος στην φράση της Μάγδας Φύσσα, που κατέθετε σήμερα.

Η μητέρα του δολοφονημένου από την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, Παύλου Φύσσα, βρέθηκε σήμερα στα δικαστήρια προκειμένου να καταθέσει. Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της είπε προς την έδρα: «Είναι πολιτικός κρατούμενος ο Λαγός; Θα τρίζουν τα κόκαλα των πολιτικών κρατουμένων».

Το ακροατήριο στο άκουσμα της κ. Φύσσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Η πρόεδρος προσπάθησε να επιβάλλει την τάξη με τον Κ. Πλεύρη να αντιδρά λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε στο εξωτερικό.

Άμεση ήταν η απάντηση της Μάγδας Φύσσα, η οποία διερωτήθηκε τότε «Θα τολμούσατε εσείς να χαιρετίσετε ναζιστικά αν ήσασταν στο εξωτερικό;».

Ανάλογο σκηνικό με τον Κωνσταντίνο Πλεύρη να χαιρετά ναζιστικά μέσα στην αίθουσα συνέβη και στα τέλη Σεπτεμβρίου. Τότε ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού είχε αποχωρήσει από την αίθουσα υψώνοντας για μία ακόμα φορά το χέρι του επιδεικτικά.

Σύμφωνα με το το Golden Dawn Watch, την πρωτοβουλία για την παρακολούθηση της δίκης που μεταφέρει σε real time τα όσα συμβαίνουν μέσα στην αίθουσα αλλά και φωτογραφία που είχε αναρτήσει η δημοσιογράφος Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης χαιρέτησε ναζιστικά κατά την έξοδο του από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου ήταν σε εξέλιξη η δίκη για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής

Νωρίτερα σήμερα, η Μάγδα Φύσσα ξεκίνησε την κατάθεσή της λέγοντας: «Ονομάζομαι Μάγδα και ο Παύλος είναι ο γιος μου». Απέφυγε να πει το όνομα του απόντα Γιώργου Ρουπακιά αποκαλώντας τον καταδικασμένο σε ισόβια κατηγορούμενο ως «ο δολοφόνος».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ