Δίκη Χρυσής Αυγής: Απαλλαγή για Λαγό, Μίχο και άλλους προτείνει η Εισαγγελέας - βασισμένη στον νέο Ποινικό Κώδικα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Απαλλαγή για Λαγό, Μίχο και άλλους προτείνει η Εισαγγελέας - βασισμένη στον νέο Ποινικό Κώδικα Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Απαλλαγή για όλους τους κατηγορούμενους ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας της έδρας για την επίθεση στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» το 2013 στην Ηλιούπολη.

Υπενθυμίζεται ότι ανάμεσα στους κατηγορούμενους βρίσκονται ο ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός, και ο πρώην βουλευτής, Νίκος Μίχος.

Η εισαγγελική λειτουργός εξήγησε, ότι ο νέος ποινικός κώδικας έφερε σημαντικές αλλαγές.

«Επειδή είμαστε σε μεταβατικό στάδιο με τον νέο Ποινικό Κώδικα εξαντλώ την πρότασή μου στο δικονομικό σκέλος της υπόθεσης. Θεωρώ πως δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε πραγματικά περιστατικά για τους κατηγορούμενους, καθώς υπάρχουν κολλήματα δικονομικού χαρακτήρα. Ο νέος Ποινικός Κώδικας και ο νέος Κώδικας Ποινικής Δικονομίας έφεραν μεγάλες διαφοροποιήσεις και αλλαγές. Το κατά πόσο θα είναι επιτυχημένα θα φανεί στην πράξη», σχολίασε στην πρότασή της.

Κατά την αγόρευσή της ανέλυσε τα αδικήματα που βαραίνουν τους κατηγορούμενους, ωστόσο τόνισε, ότι με τον νέο κώδικα «η απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας έχει καταργηθεί και θα πρέπει να μετατραπεί σε απλή φθορά ξένης ιδιοκτησίας και να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη, αφού η έγκληση δεν υποβλήθηκε από τον ιδιοκτήτη του χώρου, αλλά τον πολιτικώς ενάγοντα».

Σχετικά με την απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, ανέφερε ότι χρήζει εξέτασης το εάν οι βλάβες του πολιτικού ενάγοντα ήταν επικίνδυνες.

Σύμφωνα με το Έθνος, αυτόματα «καταργείται» και η ηθική αυτουργία, καθώς «δεν μπορούμε να μιλάμε για ηθική αυτουργία, αφού παύει η ποινική δίωξη ή καταργείται το κύριο αδίκημα», ενώ για την οπλοχρησία η εισαγγελέας σχολίασε ότι «εφόσον δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση για τις κύριες πράξεις, δεν τίθεται ζήτημα τέλεσης της οπλοχρησίας και δεν προκύπτει ότι το όπλο χρησιμοποιήθηκε».

Ελλάδα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπίτι «στη σκιά» της Ακρόπολης πωλείται για 9.5 εκατομμύρια ευρώ

Ελλάδα / Σπίτι «στη σκιά» της Ακρόπολης πωλείται για 9.5 εκατομμύρια ευρώ

Η τοποθεσία του προσφέρει άμεση πρόσβαση στο σημαντικότερο μνημείο της χώρας, ενώ ταυτόχρονα παραμένει προφυλαγμένο από την έντονη τουριστική κίνηση, δημιουργώντας ένα απρόσμενα ήσυχο περιβάλλον
LIFO NEWSROOM
ΡΟΔΟΣ ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΑ

Ελλάδα / Ρόδος: Με χειροβομβίδα του 1967 σκοτώθηκε ο 19χρονος, σύμφωνα με εμπειρογνώμονα της οικογένειας

Ο εμπειρογνώμονας της οικογένειας μίλησε για το συμβάν στη Ρόδο με τον νεκρό 19χρονο - Ξεκαθάρισε πως οι κανονισμοί του ΝΑΤΟ απαιτούν αυστηρές συνθήκες φύλαξης για τις χειροβομβίδες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ειλικρινά δεν μπορώ σαν πολίτης να καταλάβω, γιατί απαλάσσονται κατηγορούμενοι που έχουν ήδη παραπεμθεί σε δίκη με βούλευμα ή ήδη δικάζονται - καλή ώρα.Θεωρώ την μεταχείριση αυτή ΑΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟ που διεκδικεί το δίκιο του και έχει ήδη επωμιστεί μεγάλο οικονομικό κόστος και ψυχική ταλαιπωρία.Θεωρώ ότι οι αλλαγές θα έπρεπε να αφορούν σε νέες υποθέσεις.Αν ίσχυε αυτό, δεν θα απαλλάσσονταν οι Χρυσαυγίτες και χιλιάδες άλλοι.Βέβαια, στις φυλακές ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 70 %...Όποιος γνωρίζει καλά, ας μας πει αν αυτή η μεταχείριση ισχύει μόνο στην Ελλάδα ή ισχύει διεθνώς.