Διευθύντρια Σπουδών Δραματικής Σχολής Εθνικού Θεάτρου: Βρείτε το κουράγιο να κατονομάσετε πρόσωπα χωρίς φόβο

Διευθύντρια Σπουδών Δραματικής Σχολής Εθνικού Θεάτρου: Βρείτε το κουράγιο να κατονομάσετε πρόσωπα χωρίς φόβο Facebook Twitter
Διευθύντρια Σπουδών Δραματικής Σχολής Εθνικού Θεάτρου: Βρείτε το κουράγιο να κατονομάστε πρόσωπα χωρίς φόβο (Eurokinissi)
0

Κάλεσμα στήριξης στους σπουδαστές της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου απηύθυνε η διευθύντρια της σχολής, Δηώ Καγγελάρη, προτρέποντάς τους να καταγγείλουν επώνυμα περιστατικά βίας.

Μετά την δημόσια δήλωση συμπαράστασης που εξέφρασε προς τις ηθοποιούς που κατήγγειλαν ανάλογα περιστατικά, ο σύλλογος των σπουδαστών, η κ. Καγγελάρη σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Αγαπητοί μου σπουδαστές, αγαπητές μου σπουδάστριες, Διάβασα προ ολίγου το κείμενο που δημοσίευσε ο Σύλλογός σας για «το φαινόμενο του εργασιακού εκφοβισμού και της σεξιστικής βίας στο θέατρο».

Χαίρομαι πραγματικά που παράλληλα με τις εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές σας διεκδικήσεις, σας κινητοποιεί το ζωτικό θέμα της κατάχρησης εξουσίας στον εργασιακό και εκπαιδευτικό χώρο, δηλώνοντας έτοιμοι να καταδικάσετε κάθε προσβλητική, εκφοβιστική και παρενοχλητική συμπεριφορά και αποφασισμένοι να υπερασπιστείτε την προσωπική και επαγγελματική σας αξιοπρέπεια.

Στέκομαι ιδιαίτερα στη φράση σας: «Εμείς οι ίδιες και οι ίδιοι, άλλες περισσότερο, άλλοι λιγότερο, άλλοι ευτυχώς καθόλου, έχουμε βιώσει αντίστοιχα περιστατικά –τα οποία δυστυχώς δεν έχουμε μπορέσει να αρθρώσουμε, λόγω φόβου μήπως εμείς κάτι δεν καταλάβαμε καλά ή μήπως μελλοντικά στιγματιστούμε».

Όπως έχω ήδη τονίσει και στα έξη τμήματα της Σχολής μας (πριν ακόμη ανοίξει ο ασκός του Αιόλου πάνω από τον χώρο του θεάτρου) αισθάνομαι την υποχρέωση να επαναλάβω ότι είμαι πάντα ανοικτή για να ακούσω και να συζητήσω μαζί σας, μέσα σε κλίμα εμπιστοσύνης και εχεμύθειας, κάθε περίπτωση λεκτικής ή σεξουαλικής παρενόχλησης σε συλλογικό ή προσωπικό επίπεδο, ώστε να κινηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Ως υπεύθυνη των σπουδών σας οφείλω να γνωρίζω ό,τι σχετίζεται με την εκπαιδευτική διαδικασία και σας καλώ να βρείτε το κουράγιο να μου μιλήσετε για όποιο από αυτά τα ζητήματα συνδέεται με τη Σχολή μας, κατονομάζοντας πρόσωπα, πράγματα, χρονολογίες, χωρίς φόβο· με τη δύναμη της αλήθειάς σας.

Μόνο με την επώνυμη καταγγελία θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και δεν θα υπάρχουν αιχμές που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ότι προσβάλλουν συνολικά το διδακτικό προσωπικό.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι ήδη βρισκόμαστε στη διαδικασία σύνταξης Κώδικα Δεοντολογίας, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού».

Με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ