Η ΕΥΔΑΠ ενημερώνει ότι η μεγάλη πυρκαγιά που εξελίσσεται στην περιοχή της Βαρυμπόμπης τις τελευταίες ώρες, είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί εκτός λειτουργίας το αντλιοστάσιο στο ρέμα της Χελιδονούς λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

 

Ειδικότερα, μέσω της συγκεκριμένης εγκατάστασης υδροδοτούνται οι περιοχές: Αγία Παρασκευή, Χολαργός, Γέρακας, Παλλήνη, Παιανία, Γλυκά Νερά, Κάτζα, Κορωπί, Κερατέα, Λαυρεωτική, Μαρούσι,Χαλάνδρι και περιοχές του Δήμου Διονύσου.

 

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ΕΥΔΑΠ αυτή την ώρα υπάρχει έκτακτη διακοπή νερού στις εξής περιοχές:

 

 ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ- Ανατολής και Ζεφύρων

ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ- Ρούμελης και Επτανήσου

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΤΣΑΚΟΣ- Ελευθερίου Βενιζέλου και Πατριάρχου Γρηγορίου

ΜΑΡΟΥΣΙ-  Σισμανόγλειου και Δικαίου

 ΜΕΛΙΣΣΙΑ- Διός και Εθνάρχου Μακαρίου

Ν. ΦΑΛΗΡΟ, ΠΕΙΡΑΙΑΣ- Κανελλοπούλου και Χρυσοστόμου Σμύρνης

ΨΥΧΙΚΟ- Γεωργίου Σεφέρη και Δόλασικ

ΨΥΧΙΚΟ- Δρυάδων και Διαδόχου Παύλου

ΨΥΧΙΚΟ- Πλατεία Σολωμού και Σολωμού

 

Όπως ενημερώνει η ΕΥΔΑΠ, τα συνεργεία της καταβάλλουν τεράστιες προσπάθειες, θέτοντας σε λειτουργία εναλλακτικούς τρόπους υδροδότησης, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η τροφοδότηση των παραπάνω περιοχών.

 

Ωστόσο, η πυρκαγιά βρίσκεται προς το παρόν σε πλήρη εξέλιξη με απροσδιόριστο χρόνο αποκατάστασης της βλάβης ηλεκτροδότησης του αντλιοστασίου.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΥΔΑΠ συνιστά στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών να καταναλώνουν νερό με τη μέγιστη δυνατή σύνεση.

 

Η ΕΥΔΑΠ βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία και πλήρη συνεργασία με τις επιχειρησιακές δυνάμεις που δρουν στην περιοχή, επιδιώκοντας την τάχιστη αποκατάσταση λειτουργίας του αντλιοστασίου.