Δεκάδες ηλεκτρικά πατίνια πεταμένα στον Θερμαϊκό - Οξειδώνονται και μολύνουν τα νερά

Δεκάδες ηλεκτρικά πατίνια πεταμένα στον Θερμαϊκό - Οξειδώνονται και μολύνουν τα νερά Facebook Twitter
2

Δεκάδες ηλεκτρικά πατίνια, τα οποία πέταξαν άγνωστοι στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου, θα περισυλλέξουν στις επόμενες ημέρες οι υπηρεσίες του τμήματος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας του κεντρικού δήμου, Σωκράτης Δημητριάδης, «είναι πολλά τα πατίνια που έχουν πεταχθεί στη θάλασσα. Έχουμε μετρήσει περίπου 40 – 45 πατίνια να βρίσκονται στα νερά του Θερμαϊκού».

Δεκάδες ηλεκτρικά πατίνια πεταμένα στον Θερμαϊκό - Οξειδώνονται και μολύνουν τα νερά Facebook Twitter

Η σχετική δράση θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Τρίτη 7 Ιανουαρίου, οπότε και συνεργείο του δήμου με τον κατάλληλο εξοπλισμό θα επιχειρήσει να τα ανασύρει από τη θάλασσα.

«Τα πατίνια έχουν αρχίσει να οξειδώνονται και η μπαταρία που διαθέτουν είναι η χειρότερη μόλυνση για τα νερά του Θερμαϊκού» πρόσθεσε ο κ. Δημητριάδης.

Δεκάδες ηλεκτρικά πατίνια πεταμένα στον Θερμαϊκό - Οξειδώνονται και μολύνουν τα νερά Facebook Twitter

Παράλληλα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έχει ήδη έρθει σε επαφή με τους υπεύθυνους των δύο εταιριών που ενοικιάζουν τα ηλεκτρικά πατίνια στην πόλη, προκειμένου να γίνει μία καμπάνια ενημέρωσης τόσο των κατοίκων όσο και των επισκεπτών για τη σωστή χρήση τους και τη σωστή οδηγική συμπεριφορά.

«Βλέπουμε τα ηλεκτρικά πατίνια παρατημένα σε διάφορα σημεία της πόλης, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα. Οι δύο εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη θα πρέπει να προχωρήσουν σε μια καμπάνια προκειμένου να ενημερωθούν οι χρήστες για το σωστό τρόπο οδήγησης αλλά και στάθμευσης» συμπλήρωσε ο κ. Δημητριάδης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Βρε, δεν πα να κάνετε και 100 καμπάνιες μες στο Γενάρη; Πάλι πεταμένα θα βρείτε μερικά τον άλλο μήνα. Σε μια πόλη ενός εκατομμυρίου ανθρώπων όλο και κάτι τέτοιοι τυπάδες θα υπάρχουν και δεν θα φτάσει καμία καμπάνια σαυτούς. Μία μειοψηφία είναι. Όλο και κάποια πατίνια θα καταλήγουν στα νερά απο δω και πέρα, deal with it...Την σκέψη την είχα κάνει μάλιστα και πριν την 1η σχετική είδηση που έλεβε για 20 πατίνια. Είχα πάει Θεσσαλονίκη λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και τα έβλεπα παντού παρατημένα (όπως στο εξωτερικό) και περπατώντας νύχτα στη παραλιακή βλέποντας αρκετούς να τα οδηγάνε (είναι άλλωστε άνετη και δημοφιλής διαδρομή) αλλά και μερικά παρατημένα πολύ κοντά στην άκρη προς την θάλασσα, σκέφτηκα εκείνη την ώρα "Πωω, δεν υπάρχουν και πουθενά κάγκελα εδώ, ποιος ξέρει πόσα θαχουν πέσει στο νερό κατά λάθος ή θα ταχουν ρίξει με μία γκαζιά τίποτα μεθυσμένοι οδηγοί". Και τσουπ κάτι μέρες μετά βλέπω τέτοια είδηση! Βέβαια δεν σκέφτηκα καν ότι μερικοί τα ρίχνουν μάλλον επίτηδες συνειδητά στα νερά. Πιστεύω όμως κυρίως κατά λάθος συν μεθυσμένοι. Δεν είναι τυχαίο που διπλασιάστηκαν Χριστούγεννα με Πρωτοχρονιά...Να ήταν πάντως μόνο τα πατίνια που μολύνουν ολόκληρη θάλασσα, μια χαρά θα ήταν.