Βυθίζεται το σούπερ γιοτ «007» στην Κύθνο -Βίντεο

Βυθίζεται το σούπερ γιοτ «007» στην Κύθνο -Βίντεο Facebook Twitter
Φωτ: protothema.gr
0

Μισοβυθισμένη στην Κύθνο βρίσκεται το σούπερ γιοτ «007», μία από τις πιο αναγνωρίσιμες θαλαμηγούς παγκοσμίως.

Σε βίντεο, που αναρτώνται στα social media, δείχνουν το 49 μέτρων γιοτ να βυθίζεται στη γνωστή παραλία Κολώνα του νησιού.

Το πλοίο είχε σημαντική εισροή υδάτων με αποτέλεσμα να πάρει μεγάλη κλίση από την αριστερή πλευρά και να βυθιστεί κατά το ήμισυ. 

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες για την απομάκρυνσή του. Εταιρεία, που δραστηριοποιείται στις ανελκύσεις, βρίσκεται στην Κύθνο και εξετάζει τον τρόπο με τον οποίον θα ρυμουλκήσει το υπερπολυτελές σκάφος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι θέμα χρόνου η  απομάκρυνσή του.

Βίντεο από το βυθισμένο γιοτ «007»

@sabrynette_ #superyacht #007 #greece ♬ Babel (Remix) - 染哥

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος:

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες της Παρασκευής, η Λιμενική Αρχή Κύθνου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι η θαλαμηγός «007» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, έχει προσαράξει στη θαλάσσια περιοχή Όρμου Κολώνες ν. Κύθνου με πέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στη περιοχή έσπευσε το Ε/Π σκάφος “ΔΕΛΤΑ ΙΙ” Τ.Σαρωνικού 4760 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής αρχής, όπου εντόπισε την ανωτέρω Θ/Γ ημιβυθισμένη, σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από την δυτική πλευρά της αμμώδους παραλίας του όρμου Κολώνα. Οι επιβαίνοντες, όλοι καλά στην υγεία τους, μετεπιβιβάστηκαν στη βοηθητική λέμβο και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στον λιμένα “Μερίχα” ν. Κύθνου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό σταθμό Κύθνου, ενώ από το συμβάν δε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ελλάδα / Μητσοτάκης: Νέο Υπουργείο Έρευνας και Ανάπτυξης μετά τις εκλογές

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η επιστημονική έρευνα συνδέεται άμεσα με ζητήματα εθνικής ασφάλειας και επισήμανε ότι «βλέπω να αναδύεται ένας νέος χώρος όσον αφορά στην τεχνολογική καινοτομία γύρω από τον τομέα της άμυνας»
LIFO NEWSROOM
Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Ελλάδα / Κρήτη: Πάνω από 1.100 μετανάστες στην Αγυιά Χανίων - Ανησυχίες για τις συνθήκες διαβίωσης

Έκτακτη κρίση στην Αγυιά Χανίων με 1.139 μετανάστες να φιλοξενούνται σε ακατάλληλες συνθήκες - Χωρίς επαρκή υποδομή και μεταφορά, η κατάσταση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε υγειονομική «βόμβα», προειδοποιεί η αντιδήμαρχος Ελένη Ζερβουδάκη
LIFO NEWSROOM