Βουνό τα σκουπίδια στην Τρίπολη- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος

Βουνό τα σκουπίδια στην Τρίπολη- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Facebook Twitter
0

Ύστερα από αίτημα του Δήμου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κήρυξε χθες εκ νέου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Τρίπολη, για το μείζον ζήτημα απομάκρυνσης των σκουπιδιών και για χρονικό διάστημα τριών μηνών.

Η απόφαση λήφθηκε με σκοπό να προστατευθεί η δημόσια υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, καθώς και για την προστασία του περιβάλλοντος από επικίνδυνη ρύπανση.


Στην ίδια απόφαση καλείται ο Δήμος να ορίσει χώρο κατάλληλο για προσωρινή αποθήκευση και μεταφόρτωση που να πληροί όλες τις εκ του νόμου προϋποθέσεις, να ληφθούν μέτρα πυροπροστασίας στον χώρο, καθώς επίσης ορίζεται πως η αποκατάσταση του χώρου θα γίνει ευθύνη του Δήμου Τρίπολης.


Επιπλέον στην απόφασή του ο περιφερειάρχης επισημαίνει πως ο χώρος που έχει οριστεί και μισθωθεί από το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, για προσωρινή αποθήκευση και μεταφόρτωση των απορριμμάτων, δεν εμπίπτει εκ του νόμου στις αρμοδιότητες των υπηρεσιών της Περιφέρειας για να τον εγκρίνει και ως εκ τούτου δεν μπορεί η Περιφέρεια να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια σχετικά με τη συνέχιση ή μη της προσωρινής εναπόθεσης εκεί των απορριμμάτων του Δήμου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαθρεμπόριο καυσίμων: Πώς δρούσε το κύκλωμα - Σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα πρατήρια

Ελλάδα / Λαθρεμπόριο καυσίμων: Πώς δρούσε το κύκλωμα - Σε ποιες περιοχές βρίσκονται τα πρατήρια

Από τις αρχές του 2025 έως και την εξάρθρωση της οργάνωσης, έχουν καταγραφεί 38 περιπτώσεις προμήθειας, με τη συνολική ποσότητα που έχει διακινηθεί στην Ελλάδα να υπερβαίνει τα 1,3 εκατομμύρια λίτρα βενζίνης - 22 συλλήψεις, ενώ για την υπόθεση κατηγορούνται επιπλέον 8 άτομα
LIFO NEWSROOM
Κύκλωμα στην Κρήτη: Τι περιλαμβάνει η δεύτερη δικογραφία - Η Μονή Χανίων και η υπόθεση της φοιτήτριας με τη μητέρα καθαρίστρια

Ελλάδα / Κύκλωμα στην Κρήτη: Τι περιλαμβάνει η δεύτερη δικογραφία - Η Μονή Χανίων και η υπόθεση της φοιτήτριας με τη μητέρα καθαρίστρια

Νέες αποκαλυπτικές συνομιλίες - Οι κατηγορίες και οι κωδικές ονομασίες - «Μόνο δολοφονίες δεν μας έχει διατάξει ακόμα να κάνουμε»
LIFO NEWSROOM