«Βιώνουμε απαράδεκτη κατάσταση»- Τι λέει η οικογένεια που απειλείται με έξωση επειδή έχει παιδί με αυτισμό

«Βιώνουμε απαράδεκτη κατάσταση»- Τι λέει η οικογένεια που απειλείται με έξωση επειδή έχει παιδί με αυτισμό Facebook Twitter
0

«Η κατάσταση που βιώνει η οικογένειά μου είναι απαράδεκτη», δηλώνει ο πατέρας του 16χρονου παιδιού με αυτισμό, που «ενόχλησε» κάποιους γείτονες στην Ξάνθη, με συνέπεια η οικογένεια να απειλείται με έξωση.

Ο 16χρονος Θανάσης ζει τα τελευταία χρόνια με την οικογένειά του στα Πηγάδια Ξάνθης. Όμως κάποιοι γείτονες εξέφρασαν παράπονα στον ιδιοκτήτη του σπιτιού. «Ήρθαν και μας είπαν με μισή καρδιά να πάμε να βρούμε ένα άλλο σπίτι», δήλωσε ο πατέρας, Ευάγγελος Ευαγγέλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Τα παιδιά με αυτισμό έχουν τα θέματά τους, μερικές φορές γίνονται απότομα, βγάζουν κραυγές. Αυτή η κατάσταση έχει ενοχλήσει ορισμένους, τι να πω... Έχουμε στεναχωρηθεί αφάνταστα, μου έχουν κοπεί τα πόδια», συμπλήρωσε ο κ. Ευαγγέλου, που σημείωσε ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βοηθήσει την οικογένεια. Σε άλλο σημείο όμως επεσήμανε ότι «Το κράτος υπάρχει ελάχιστα σε αυτά τα θέματα, δεν έχει έρθει ποτέ στο σπίτι ψυχολόγος η κοινωνική λειτουργός».

Ο κ. Ευαγγέλου επισημαίνει όμως ότι οποιαδήποτε αλλαγή περιβάλλοντος μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ψυχολογία του γιου του. «Τα παιδιά με αυτισμό δεν είναι εύκολο να αλλάζουν περιβάλλον, συνηθίζουν έναν χώρο, μετά από την αρχή», ανέφερε, ενώ σημείωσε ότι είναι η δεύτερη φορά που αντιμετωπίζει αυτή την αδιανόητη κατάσταση. «Η πρώτη ήταν σε ένα διαμέρισμα στην Ξάνθη, όταν το παιδί ήταν στο νηπιαγωγείο», συμπλήρωσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ