Στο φως της δημοσιότητας ήρθε βίντεο- ντοκουμέντο για τη νέα υπόθεση με εικονικούς εμβολιασμούς που αποκαλύφθηκε, αυτή τη φορά στο ΙΚΑ της Λ. Αλεξάνδρας

 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν την Τρίτη τρεις γυναίκες, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της άμεσης συνέργειας σε αυτή και για παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών. 

 

Στο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας φαίνεται κάποιος να βάζει τη σύριγγα στο χέρι μιας γυναίκας και να τη βγάζει αμέσως χωρίς- κατά τα φαινόμενα- να χορηγεί εμβόλιο. 

 

 

Οι συλληφθείσες είναι μία συνταξιούχος πλαστικός χειρουργός, που είχε κάνει την πρώτη δόση και ήθελε να κάνει εικονικά τη δεύτερη, η βοηθός της και μια νοσηλεύτρια φίλη τους, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ. 

 

Η γιατρός και η βοηθός της ήταν προγραμματισμένο να εμβολιαστούν από άλλο πρόσωπο, αλλά τελικά κανόνισαν να γίνει ο εμβολιασμός από τη νοσηλεύτρια που τις γνώριζε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. 

 

Η νοσηλεύτρια φέρεται να έβαλε τη σύριγγα χωρίς φάρμακο στη γιατρό και ότι στην περίπτωση της βοηθού πέταξε το υγρό στον αέρα. Πρόκειται για τις πρώτες συλλήψεις επ’ αυτοφώρω για εικονικούς εμβολιασμούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης.  

 

«Οι δυο ημεδαπές με τη συνδρομή της τρίτης, η οποία εργαζόταν ως νοσηλεύτρια σε Κέντρο Υγείας της Αττικής, πέτυχαν να βεβαιωθεί αναληθώς σε δημόσιο έγγραφο ότι εμβολιάστηκαν κατά του κορωνοϊού», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την υπόθεση. 

 

Μετά τη αξιοποίηση πληροφοριών που τέθηκαν υπόψη αρμόδιου εισαγγελέα, παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ανέφερε το υπουργείο για το χρονικό της υπόθεσης. Από την έρευνα που ακολούθησε και τη μελέτη του προανακριτικού υλικού προέκυψε η συμμετοχή των τριών γυναικών στην υπόθεση του εικονικού εμβολιασμού.