Χαλαρώνουν τα μέτρα: Επιστρέφει η μουσική, απελευθερώνεται το ωράριο - Ποιοι περιορισμοί μένουν

Βήμα-βήμα προς την κανονικότητα: Επιστρέφει η μουσική, απελευθερώνεται το ωράριο -Ποια μέτρα μένουν Facebook Twitter
ΓΙΕΝΑΝΤΑ/ΝΤΕΛΑΪ/EUROKINISSI)
0

Μερική επιστροφή στην κανονικότητα από τη Δευτέρα, καθώς αποφασίστηκε η άρση ορισμένων μέτρων που αφορά την εστίαση.

Όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έγινε δεκτή η εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου για τον κορωνοϊό και από τη Δευτέρα ξεκινά η σταδιακή χαλάρωση των μέτρων που είχαν επιβληθεί πριν την Πρωτοχρονιά εξαιτίας της μετάλλαξης Όμικρον. Έτσι, από την επόμενη εβδομάδα επανέρχεται η μουσική στην εστίαση αλλά και απελευθερώνεται το ωράριο.

«Η κυβέρνηση υιοθέτησε την εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών και αποφάσισε να επανέλθει η μουσική στους χώρους εστίασης και διασκέδασης και να απελευθερωθεί το ωράριο. Ωστόσο παραμένει η καθήμενη διασκέδαση», δήλωσε ο κ. Πλεύρης.

Εν αναμονή για τα γήπεδα

Την ίδια ώρα, παραμένουν τα μέτρα στον αθλητισμό. Σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη, η μέγιστη προσέλευση στα γήπεδα εξακολουθεί να είναι στο 10% της χωρητικότητας με πλαφόν τους 1.000 θεατές. Ο κ. Πλεύρης είπε ότι «παραμένουν όλα ως έχουν και θα επανεξεταστεί η αύξηση της χωρητικότητας».

Για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τα οποία τίθενται σε ισχύ στις αρχές του επόμενου μήνα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι αυτό παρατείνεται έως τις 7 Φεβρουαρίου και αφορά όσους δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση.

Η κακοκαιρία «στέρησε τη δυνατότητα σε πολλούς να εμβολιαστούν, γι' αυτό και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού όσων έληγαν αυτές τις ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Ιανουαρίου θα λήξουν έως τις 7 Φεβρουαρίου», ανέφερε ο κ. Πλεύρης.

Ποια άλλα μέτρα μένουν

Από τη Δευτέρα, πάντως, θα συνεχίσουν να ισχύουν τα μέτρα για την τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η χρήση μάσκας αυξημένης προστασίας ή διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σουπερμάρκετ, αλλά και σε όσους εργάζονται στον τομέα της εστίασης.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Φυλάκιση τεσσάρων ετών για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα

Ελλάδα / Υπόθεση Τσοχατζόπουλου: Φυλάκιση 4 ετών για Βίκυ Σταμάτη και Νίκο Ζήγρα- Για το «χρυσό ασφαλιστήριο»

Η κατηγορία αφορά νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα που τους αποδίδεται για ασφαλιστήριο συμβόλαιο ελβετικής εταιρείας που είχε συνάψει τον Δεκέμβριο του 1998 ο Άκης Τσοχατζόπουλος
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ