Βίκυ Σάφρα: Ποια είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα της λίστας του Forbes

Βίκυ Σάφρα: Η πλουσιότερη Ελληνίδα της λίστας Forbes - Η χήρα του τραπεζίτη που κληρονόμησε 7,8 δισ. δολάρια Facebook Twitter
0

Η Ελληνίδα Βίκυ Σάφρα βρίσκεται πλέον ψηλά στη λίστα του Forbes, ξεπερνώντας τους Έλληνες εφοπλιστές, με περιουσία 7,8 δισ. δολάρια που κληρονόμησε από τον Λιβανοβραζιλιάνο σύζυγό της.

Το όνομά της μπορεί να μην είναι γνωστό ευρέως, στην Ελλάδα ωστόσο είναι γνωστό στους διεθνείς τραπεζικούς κύκλους καθώς υπήρξε επί δεκαετίες και μέχρι το θάνατό του η σύζυγος του πλουσιότερου άνδρα της Βραζιλίας και ενός από τους πλουσιότερους τραπεζίτες του κόσμου, Τζότζεφ Σάφρα με τράπεζες σε τρεις ηπείρους και ιδιοκτήτη του Gherkin tower του Λονδίνου.

Μετά τον θάνατο του Τζότζεφ Σάφρα τον περασμένο Δεκέμβριο, σε ηλικία 82 ετών, η Βίκυ Σάφρα έγινε η πλουσιότερη Ελληνίδα της λίστας Forbes καθώς βρέθηκε στη θέση 339. Μαζί με τα παιδιά τους, που συνεχίζουν την επιχειρηματική δραστηριότητα του Safra Group κληρονόμησαν την περιουσία των 22,8 δισ. δολαρίων.

Η Βίκυ Σαρφάτη παντρεύτηκε το 1969 τον Τζότζεφ Σάφρα και απέκτησαν μαζί 4 παιδιά και 14 εγγόνια. Έζησαν στη Βραζιλία και τα τελευταία χρόνια στην Ελβετία, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αποφεύγοντας την κοσμική ζωή και στρέφοντας την προσοχή τους στην οικογένειά τους, στις τέχνες που τόσο αγαπούσαν και στη φιλανθρωπική τους δράση.

Ίδρυσαν το φιλανθρωπικό ίδρυμα που φέρει το όνομά τους «Vicky and Joseph Safra Philanthropic Foundation», το οποίο κάνει δωρεές σε νοσοκομεία και σε ιδρύματα που έχουν να κάνουν με την εκπαίδευση και τις τέχνες. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ