Βιασμός 24χρονης: Ως ύποπτοι καλούνται να καταθέσουν οι 4 της «παρέας της Αθήνας»

Βιασμός 24χρονης: Ως ύποπτοι καλούνται να καταθέσουν οι 4 της «παρέας της Αθήνας» Facebook Twitter
0

Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της 24χρονης, η οποία κατήγγειλε πως έπεσε θύμα βιασμού τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς κατά τη διάρκεια ενός πάρτι που έλαβε μέρος σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη.

Τέσσερις νεαροί που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση καλούνται ως ύποπτοι στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης, όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ.

Την Παρασκευή στην Εισαγγελία έχει κληθεί και η 24χρονη, προκειμένου να δώσει τρίτη, συμπληρωματική, κατάθεση.

Οι δύο καταθέσεις της 24χρονης

Η 24χρονη Γεωργία έδωσε δύο καταθέσεις σε αστυνομικούς στο Α.Τ. Λευκού Πύργου, στις 15:00 και στις 23:00 της 1ης Ιανουαρίου, την ημέρα που σύμφωνα με την καταγγελία της έπεσε θύμα βιασμού. Η 24χρονη περιέγραψε όσα θυμόταν, ενώ ανέφερε ότι ο άνθρωπος που κατονόμασε ότι την προσκάλεσε στο επίμαχο πάρτι στο ξενοδοχείο την είχε καλέσει σε παρόμοιες συγκεντρώσεις άλλες τέσσερις φορές.

Μάλιστα, φέρεται να κατέθεσε ότι σε παλιότερο πάρτι, το 2021, ο συγκεκριμένος την είχε ρωτήσει «αν θέλω να κάνω χρήση ουσιών και συγκεκριμένα κοκαΐνης για να μου προσφέρει και εγώ του απάντησα αρνητικά».

Βιασμός 24χρονης: Ως ύποπτοι καλούνται να καταθέσουν οι 4 της «παρέας της Αθήνας» Facebook Twitter
Βιασμός 24χρονης: Ως ύποπτοι καλούνται να καταθέσουν οι 4 της «παρέας της Αθήνας» Facebook Twitter

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί της έδειξαν τέσσερις άνδρες και τη ρώτησαν αν αναγνωρίζει κάποιον από αυτούς ως κάποιον εκ των δύο που κατήγγειλε ότι της ζήτησαν να κοιμηθεί μαζί τους, όταν σύμφωνα με την κατάθεσή της έψαχνε να βρει το δωμάτιο που είχε κλείσει στο ξενοδοχείο για να διανυκτερεύσει εκεί.

Η 24χρονη αναγνώρισε τον έναν από τους τέσσερις άνδρες που της έδειξαν ως «έναν εκ των ανδρών που μου ζήτησαν να κοιμηθώ μαζί τους και που επέμεναν παρά την αντίρρησή μου. Απλά δεν θυμάμαι τι έγινε μετά. Ξύπνησα το πρωί στο δωμάτιο και αφού κατάλαβα τι συνέβη έφυγα πανικόβλητη».

Σε ερώτηση των αστυνομικών αν επιθυμεί την ποινική δίωξη του άνδρα που αναγνώρισε ως δράστη του σε βάρος της βιασμού, απάντησε: «Ναι την επιθυμώ. Δεν μου ασκήθηκε από μέρος του βία, αλλά η συνουσία που ακολούθησε δεν θα λάμβανε χώρα αν εγώ ήμουν νηφάλια. Οι δύο άνδρες εκμεταλλεύθηκαν την αδυναμία μου λόγω της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Δεν γνωρίζω αν το ποτό που μου προσέφεραν περιείχε μέσα και κάποια άλλη ουσία».

Βιασμός 24χρονης: Ως ύποπτοι καλούνται να καταθέσουν οι 4 της «παρέας της Αθήνας» Facebook Twitter

Η κατάθεση του ανθρώπου που την κάλεσε

Ο Μ.Π., ο άνθρωπος που κατέθεσε η 24χρονη ότι την προσκάλεσε στο πάρτι, κατονόμασε τον Κ.Π. ως το άτομο που διοργάνωσε την εκδήλωση, στη σουίτα του ξενοδοχείου.

Στην κατάθεσή του- που δημοσίευσε η εφημερίδα «Μακεδονία»- περιγράφει ότι ο Κ.Π., που μένει μόνιμα στον Πειραιά, τον κάλεσε και του είπε ότι θα πάει στη Θεσσαλονίκη μαζί με τρεις φίλους του. Ανέφερε ότι μισή ώρα μετά την αλλαγή του χρόνου ο Κ.Π. του τηλεφώνησε και τον κάλεσε να πάει στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε, για να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου.

Βιασμός 24χρονης: Ως ύποπτοι καλούνται να καταθέσουν οι 4 της «παρέας της Αθήνας» Facebook Twitter

Ο ίδιος κατέθεσε ότι πήγε στο δωμάτιο 401 του ξενοδοχείου περίπου στη 01:00, μαζί με έναν ακόμη φίλο του και δύο φίλες του. «Περί ώρα 02:00 κάλεσα τη γνωστή μου Γεωργία Μ. με την οποία είχαμε επικοινωνήσει το μεσημέρι και την προσκάλεσα λέγοντάς της την επωνυμία του ξενοδοχείου και τον αριθμό του δωματίου. Την 02:20 ώρα αφίχθη στο ξενοδοχείο μαζί με μία φίλη της».

Στο εν λόγω δωμάτιο, σύμφωνα με την κατάθεσή του, «ήμασταν οχτώ άτομα: ο Κ.Π. με τρεις φίλους του και εγώ με την παρέα του».

Στη συνέχεια περιέγραψε τη στιγμή που αποχώρησε η 24χρονη. «Περί ώρα 03:30 η Γεωργία Μ. με τη φίλη της αποχώρησαν από το δωμάτιο και λίγα λεπτά αργότερα αποχώρησα κι εγώ με τον φίλο μου. Αποχωρώντας από το δωμάτιο η Γεωργία Μ. μου είπε πως θα φύγει με το αμάξι με τη φίλη της».

Βιασμός 24χρονης: Ως ύποπτοι καλούνται να καταθέσουν οι 4 της «παρέας της Αθήνας» Facebook Twitter

Σε ερώτηση για το αν υπέπεσε στην αντίληψή του χρήση ναρκωτικών ουσιών από τους παρευρισκόμενους στο δωμάτιο ή αν έλαβε χώρα κάποια παράνομη πράξη, απάντησε: «Όχι, δεν υπήρχε τίποτα παράνομο».

Το δωμάτιο 401- όπου έγινε το πάρτι σύμφωνα με την κατάθεση του Μ.Π.- ήταν κλεισμένο στο όνομα του Κ.Π., σύμφωνα με την κατάσταση με τα ονόματα και τα δωμάτια που παρέδωσε η διεύθυνση του ξενοδοχείου στην αστυνομία, σύμφωνα με τη «Μακεδονία». Η 24χρονη φέρεται να ξύπνησε στο δωμάτιο 602, το οποίο ήταν κλεισμένο στο όνομα του Β.Λ., σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο. Η αστυνομία, σύμφωνα με τη «Μακεδονία», ζήτησε από το ξενοδοχείο την κατάσταση με τα ονόματα και τον αριθμό δωματίων για την 24χρονη, τον Κ.Π., τον Β.Λ., τον Ε.Λ. και τον Β.Τ.

Τι ισχυρίστηκε ο 27χρονος

Στο «φως» ήρθαν και οι καταθέσεις των τριών που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση που κατήγγειλε η 24χρονη. Ο 27χρονος Β.Λ., που συνελήφθη μετά την καταγγελία της, ισχυρίστηκε ότι όλα συνέβησαν με τη συναίνεση της 24χρονης.

Στην κατάθεσή του, που αποκάλυψε η «Μακεδονία», ανέφερε ότι έφτασε στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα αεροπορικώς στις 30 Δεκεμβρίου, μαζί με τον αδελφό του Ε.Λ. και τους φίλους του Κ.Π. και Β.Τ. και έκλεισαν δωμάτια στο ξενοδοχείο. Σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο ίδιος έκλεισε το 602, ο αδελφός του το 402, ο Β.Τ. το 204 και ο Κ.Π. το 601. Επίσης, έκλεισαν σουίτα με τον αριθμό 401 για να την αλλαγή του χρόνου και να γιορτάσουν με κάποιους φίλους τους.

Κατέθεσε ότι εκτός από αυτούς θα ερχόταν και ο Μ.Π, τον οποίο η 24χρονη κατονόμασε ως τον άνθρωπο που την κάλεσε στο πάρτι. Ο 27χρονος ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος τους ρώτησε αν μπορούσε να πάει με έναν φίλο του και κάποια κορίτσια. «Αργότερα, περί ώρα 02:00 ο Μ.Π. μας είπε ότι άλλες δύο φίλες επιθυμούσαν να έρθουν στο ξενοδοχείο, οι οποίες ήρθαν μετά από λίγη ώρα».

Όταν εκείνες ανέβηκαν, κατέθεσε, ο Μ.Π. έκανε τις συστάσεις «και αφού ανταλλάξαμε ευχές προσωπικά συνέχισα να μιλάω με τις κοπέλες που είχαν έρθει προηγουμένως και είχαμε αναπτύξει κάποια οικειότητα χωρίς να έρθω σε επαφή με τις δυο κοπέλες που είχαν έρθει τελευταία, η μια εκ των οποίων όπως έμαθα ονομάζεται Γεωργία».

Βιασμός 24χρονης: Ως ύποπτοι καλούνται να καταθέσουν οι 4 της «παρέας της Αθήνας» Facebook Twitter

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην αποχώρηση της 24χρονης και ισχυρίστηκε ότι ακολούθησε συνεύρεση «με απόλυτη συναίνεση».

«Περίπου μια ώρα αργότερα οι δυο κοπέλες αποφάσισαν να αποχωρήσουν για λόγο τον οποίο δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω, ενώ εμείς μείναμε στο δωμάτιο. Μετά από λίγο μας πήρε ο Μ.Π. και μου είπε ότι η μια κοπέλα επιθυμούσε να επιστρέψει στο δωμάτιο και μου έδωσε το τηλέφωνο της λέγοντας μου να την καλέσω για να της επιτρέψουν από την ρεσεψιόν να ανέβει.

Πράγματι την κάλεσα από το προσωπικό μου τηλέφωνο στις 4:10 και μιλώντας απευθείας μαζί της, τη ρώτησα αν ήταν στην είσοδο του ξενοδοχείου προκειμένου να της ανοίξω την πόρτα του δωματίου. Μετά από λίγο βγήκαμε στο διάδρομο μαζί με τον Κ.Π. και την είδαμε να βγαίνει από το ασανσέρ μπροστά μας.

Τη συνόδεψα μέσα στο δωμάτιο όπου είχαν μείνει 6-7 άτομα και ξεκίνησα να μιλάω μαζί της. Την ρώτησα αν ήθελε να πιει κάτι άλλο και μου απάντησε όχι εκτός από νερό. Μιλήσαμε για την προσωπική ζωή του καθενός, για τη δουλειά μου, ενώ η ίδια μου ανέφερε ότι εργάζεται σε μια εταιρεία παραγωγής ζάχαρης, δίνοντας μου μάλιστα και συμβουλές για το ποια ζάχαρη είναι πιο υγιεινή. Αφού αναπτύξαμε μια ευχάριστη διάθεση και υπήρχε ερωτική διάθεση μεταξύ μας, μου πρότεινε να πάμε στο δωμάτιο μου να κοιμηθούμε μαζί. Πήγαμε λοιπόν μαζί στο 602, ξαπλώσαμε στο κρεβάτι, αρχίσαμε να φιλιόμαστε και έχοντας την απόλυτη συναίνεση της σε όλα τα στάδια της ερωτικής μας συνεύρεσης, η οποία περιλάμβανε προκαταρκτικές πράξεις, στοματικό έρωτα και διείσδυση με ολοκλήρωση» ισχυρίζεται ο ίδιος, την ώρα που η νέα γυναίκα καταγγέλλει πως βιάστηκε και τίποτα απολύτως δεν έγινε με την συναίνεσή της.

«Μετά την ολοκλήρωση της ερωτικής μας πράξης η Γεωργία μου ζήτησε να κοιμηθεί στο δωμάτιο μου, πράγμα που εγώ δέχθηκα με ευχαρίστηση ενώ επειδή πεινούσα κατέβηκα στη ρεσεψιόν να φάω, αφού πρώτα πέρασα από το 401 και πρότεινα στους φίλους μου να κατεβούμε να φάμε όλοι μαζί. Αφού φάγαμε εγώ επειδή δεν ήθελα να ενοχλήσω την κοπέλα, πήγα στο 402 για να κοιμηθώ ενώ ο αδελφός μου στο 401, το οποίο ήταν κενό», φέρεται να υποστήριξε ο 27χρονος.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι στις 14:30 του τηλεφώνησε ο Κ.Π. «και μου είπε ότι έχει έρθει η Ασφάλεια στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου κατόπιν μήνυσης της κοπέλας που είχα συνευρεθεί ερωτικά για βιασμό. Κατέβηκα άμεσα στη ρεσεψιόν και οι Αστυνομικοί μου ζήτησαν να τους ακολουθήσω στο Τ.Α. Λευκού Πύργου».

Συμπληρωματικά στην κατάθεσή του δήλωσε ότι «ουδέποτε έχω διαπράξει οποιοδήποτε ποινικό αδίκημα, ουδέποτε έχω ασκήσει βία σε οποιοδήποτε άνδρα ή γυναίκα και ασφαλώς ουδέποτε έχω εξαναγκάσει κάποια γυναίκα να συνευρεθεί ερωτικά μαζί μου χωρίς τη θέλησή της και ουδέποτε υπέπεσε στην αντίληψή μου ότι η συγκεκριμένη κοπέλα βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης ή ότι έπραξε κάτι κατά την ερωτική μας συνεύρεση χωρίς την απόλυτη συναίνεση της».

Βιασμός 24χρονης: Ως ύποπτοι καλούνται να καταθέσουν οι 4 της «παρέας της Αθήνας» Facebook Twitter

Η κατάθεση του αδελφού του και του φίλου

Στην κατάθεσή του ο Μ.Π. κατονόμασε ως διοργανωτή του πάρτι τον Κ.Π., ενώ ο ίδιος κατέθεσε ότι τη σουίτα την πλήρωσε μαζί με τους τρεις φίλους του.

«Στο δωμάτιο 401 μαζευτήκαμε σύνολο περί 12-14 άτομα και υπήρχε ένας μπουφές με αλκοόλ», περιέγραψε στην κατάθεσή του. Σε αυτή ανέφερε ότι κάποια στιγμή ο Β.Λ. «μίλησε με έναν φίλο του στο τηλέφωνο ο οποίος τον ενημέρωσε ότι μια γνωστή του κοπέλα βρίσκεται στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και πρόκειται να ανέβει στο πάρτι οπότε και βγήκαμε στο διάδρομο για να της υποδείξουμε που βρίσκεται. Η κοπέλα ανέβηκε και την συναντήσαμε στο διάδρομο του τέταρτου ορόφου όπου φαινόταν εμφανώς ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ, μας χαιρέτησε λέγοντας “χρόνια πολλά” και εν συνεχεία εισήλθε μαζί με το φίλο μου Β.Λ. εντός του δωματίου όπου λαμβάνει χώρα το πάρτι και εγώ έφυγα αλλού».

Στη συνέχεια ανέφερε ότι ο ίδιος έφυγε από το πάρτι και πήγε στο δωμάτιο του Ε.Λ., το 402, χωρίς να βρίσκεται εκείνος εκεί. «Κάθισα για περίπου μισή ώρα και τελικά ανέβηκα στο δωμάτιο μου το 601 το οποίο βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το 602 όπου είναι του Β.Λ.».

Ακόμη, κατέθεσε ότι συναντήθηκε με τους φίλους του στο πρωινό και ρώτησε τον Β.Λ. τι έγινε με την κοπέλα. «Μου είπε μόνο ότι ήρθαν σε επαφή και τίποτα άλλο καθώς είχε ξημερώσει και από δίπλα μας περνούσε το προσωπικό του ξενοδοχείου και δεν μπορούσαμε να μιλήσουμε άνετα. Στην υπηρεσία σας που με επιδείξατε στην εν λόγω κοπέλα δεν με αναγνώρισε καθόλου».

Τέλος, ερωτηθείς εάν έγινε χρήση ναρκωτικών από τους παρευρισκόμενους στο πάρτι, απάντησε «Όχι δεν υπήρχε τίποτα παράνομο».

Σε ό,τι αφορά στην κατάθεση του Ε.Λ., αδελφού του 27χρονου, είπε ότι το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου οι τέσσερις έτρωγαν βραδινό στο δωμάτιο 401 και ήξεραν ότι θα έρχονταν αργότερα ο Μ.Π. και ένας φίλος του, τα στοιχεία του οποίου δεν γνώριζε.

«Έτσι λοιπόν ήρθαν περί ώρα 00:30 της 01/01/2022 τα δύο αυτά άτομα και μας ενημέρωσαν ότι πιθανώς να έρθουν και κάποιες φίλες τους τις οποίες εμείς δεν γνωρίζαμε. Μετά από λίγο άρχισαν να έρχονται και κάποιες κοπέλες- φίλες των δυο φίλων μας και καθόμασταν παρέα συζητώντας, πίνοντας ποτά και τρώγοντας. Εγώ μιλούσα με όλους και όλες και δεν είχα παρατηρήσει κάτι περίεργο. Περί ώρα 3:00 παρατήρησα μια κοπέλα που αργότερα όμως έμαθα ότι ονομάζεται Γεωργία να συνομιλεί καθισμένη στο καναπέ με τον αδερφό μου Β.Λ. και είχαν έρθει αρκετά κοντά. Λίγο αργότερα παρατήρησα ότι έλειπαν και οι δύο, χωρίς όμως να ξέρω εάν έφυγαν μαζί», κατέθεσε.

Περίπου έπειτα από μισή ώρα, σύμφωνα με τον Ε.Λ., ο αδελφός του επέστρεψε μόνος του στο δωμάτιο «όντας σε καλή κατάσταση και περί ώρα 6:00 βρεθήκαμε όλοι μαζί στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου προκειμένου να φάμε κάτι εκεί μας ενημέρωσαν ότι με την κοπέλα ήρθαν σε ερωτική επαφή και ότι κοιμάται στο δωμάτιο του (602) ενώ και ίδια είχε κλείσει δωμάτιο στο ξενοδοχείο χωρίς να γνωρίζω το πότε και το ποιο δωμάτιο. Αμέσως μετά το πρωινό πήγαμε για ύπνο εγώ στο δωμάτιο 401 και ο Β.Λ. κοιμήθηκε μόνος του στο δωμάτιο μου (402) και περί ώρα 14:30 μας ενημέρωσαν ότι αδερφός μου κατηγορείται για βιασμό της κοπέλας και πρέπει να οδηγηθούμε στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για τα περαιτέρω».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ