Αύριο ανοίγει επίσημα από την Εισαγγελία ο φάκελος με τις καταγγελίες ηθοποιών και μη, για πράξεις εξουσιαστικής σεξουαλικής βίας  στον χώρο του θεάτρου.

 

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Ηθοποιών Σπύρος Μπιμπίλας αναμένεται να καταθέσει στον Εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο αύριο το πρωί.

 

Ο κ. Μπιμπίλας έχει κληθεί να παραδώσει στον εισαγγελικό λειτουργό όσες καταγγελίες για σοβαρές πράξεις σεξουαλικής βίας έχει συλλέξει στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται εντός του ΣΕΗ.

 

Μάλιστα ο εισαγγελικός λειτουργός φαίνεται να έχει ζητήσει από τον μάρτυρα και καταγγελίες που αφορούν τον ήδη κατηγορούμενο κορυφαίο του θεάτρου αλλά και όσες άλλες διαθέτει σε βάρος άλλων ηθοποιών.

 

Η κατάθεση και το υλικό που θα παραδώσει στον Εισαγγελέα ο κ. Μπιμπίλας, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος για την εξέλιξη της έρευνας όσον αφορά το αποκαλούμενο me too στον θεατρικό χώρο .

 

Την Τετάρτη η απολογία Λιγνάδη

 

Την ίδια ώρα, ενώπιον των διαδικασιών της Δικαιοσύνης βρίσκεται πλέον ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, που τελεί υπό κράτηση για την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή.

 

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός αρνείται την κατηγορία και αναμένεται μέσω του δικηγόρου του να λάβει αύριο, αντίγραφο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος του έτσι ώστε να οργανώσει την άμυνα του έναντι των στοιχείων που περιλαμβάνονται στο κατηγορητήριο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το «κατηγορώ» των εισαγγελέων που άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος του, εστιάζεται σε δύο πράξεις βιασμού ανηλίκων που έχουν τελεστεί το 2010 και το 2015.

 

Ο κατηγορούμενος ζήτησε και έλαβε προθεσμία μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι, οπότε και θα αναπτύξει τις θέσεις του στην ανακρίτρια της υπόθεσης. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κρίση των δικαστικών αρχών  γαι την προφυλάκισή του ή όχι.

 

Η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του, που εκτιμάται πως κρίθηκε απαραίτητο από τις εισαγγελικές αρχές λόγω πιθανής συρροής περισσότερων από μία περιστάσεων, που προβλέπει ο νόμος, φαίνεται πως θα έχει βαρύνουσα σημασία στην απόφαση που θα ληφθεί μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Δημήτρη Λιγνάδη.