Αττική Οδός: Τουλάχιστον 450 αγωγές για τον εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών - Η ιστορία ενός καρκινοπαθή

Αττική Οδός: Τουλάχιστον 450 αγωγές κατά της εταιρείας - Η ιστορία καρκινοπαθούς Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / EUROKINISSI
0

Σε τουλάχιστον 450 ανέρχεται ο αριθμός των αγωγών που αναμένεται να κατατεθούν τις επόμενες ημέρες κατά της εταιρείας της Αττικής Οδού, για τις πρωτοφανείς εικόνες που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίς» όταν χιλιάδες οδηγοί εγκλωβίστηκαν στον αυτοκινητόδρομο για ώρες εν μέσω χιονόπτωσης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο iefimerida, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης έχει αναλάβει την εκπροσώπηση πολιτών που αναμένεται να καταθέσουν κατά της εταιρείας για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων.

«Μέσα στο διήμερο κάναμε συνάντηση, είτε διά ζώσης είτε διαδικτυακά, με πάνω από 450 συμπολίτες μας, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν ή ταλαιπωρήθηκαν με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο εκείνο το διήμερο-τριήμερο. Ο συντονισμός της κατάθεσης αγωγών, που θα έχουν ομαδοποιηθεί ανάλογα με τα χαρακτηριστικά των εγκλωβισμένων, ανάλογα με το πόσες ώρες ή μέρες εγκλωβίστηκαν αλλά και τι ζημία υπέστησαν, θα γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες» ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως γίνονται οι διαδικασίες προκειμένου να συνταχθεί ένα μαζικό δικόγραφο.

Όπως δήλωσε ο ίδιος είμαστε τυχεροί που δεν θρηνήσαμε ανθρώπινη ζωή «από τη διαχείριση αυτή της κατά τα άλλα προβλεπόμενης κακοκαιρίας».

Κατατέθηκε η πρώτη ομαδική αγωγή - Εννέα πολίτες ζητούν 128.000 ευρώ

Σημειώνεται πως την περασμένη Παρασκευή υποβλήθηκε η πρώτη ομαδική αγωγή πολιτών κατά της Αττικής Οδού, για τον εγκλωβισμό τους κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίς.

Πρόκειται για εννέα πολίτες, που στρέφονται κατά της διαχειρίστριας Αττικής Οδού καθώς θεωρούν ότι η βλάβη που υπέστησαν είναι μεγαλύτερη των 2.000 ευρώ, που είχε συμφωνήσει η εταιρεία να δώσει ως αποζημίωση.

Συνολικά, οι εννέα καταγγέλλοντες ζητούν το ποσό των 128.000 ευρώ.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1 μεταξύ των πολιτών είναι ένας καρκινοπαθής με τη σύζυγό του, που επέστρεφαν από χημειοθεραπεία και εγκλωβίστηκαν για 8 ώρες. Το ζευγάρι ζητά 40.000 ευρώ ενώ και ένας οδηγός νεκροφόρας που εγκλωβίστηκε 16 ώρες ζητά 10.000 ευρώ.

Η ιστορία καρκινοπαθούς που εντάχθηκε στην αγωγή:

«Οι δύο πρώτοι εξ ημών τυγχάνουμε σύζυγοι και την 24-01-2022 μεταβήκαμε με το με αριθμό κυκλοφορίας …………. ΙΧ όχημά μας στο Νοσοκομείο Αττικό, προκειμένου να υποβληθεί ο πρώτος εξ ημών σε ακτινοβολίες, καθώς πάσχω από καρκίνο. Περί τις 11.03 και ενώ η δεύτερη εξ ημών οδηγούσα το όχημα μας, εισήλθαμε στην Αττική Οδό στο ύψος της Μεταμόρφωσης, όπως προκύπτει και από την απόδειξη των διοδίων για τα οποία πληρώσαμε. Ήδη εκείνη την ώρα η χιονόπτωση ήταν έντονη, πλην όμως ουδεμία ενημέρωση λάβαμε σχετικά με την κατάσταση, η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν ήταν δυνατό να μην είχε γίνει αντιληπτή, αντιθέτως μας επέτρεψαν την είσοδο αφού πληρώσαμε το αντίτιμο.Καταφέραμε να διανύσουμε μόλις 500 μέτρα, όταν αντικρύσαμε το απόλυτο χάος να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας. Αμέτρητα αμάξια ακινητοποιημένα μπροστά μας, δεξιά μας και αριστερά να κορνάρουν ασταμάτητα, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια των οδηγών που θεωρούσαμε εκείνη τη στιγμή πως είχε συμβεί κάποιο ατύχημα. Γρήγορα όμως οι εικασίες αυτές διαψεύστηκαν, αφού ελάχιστα λεπτά αργότερα η χιονόπτωση έγινε ακόμη πιο έντονη και τότε ήταν που καταλάβαμε ότι τα οχήματα δεν μπορούσαν να κινηθούν λόγω της χιονόπτωσης. Ήταν η στιγμή που ξεκινήσαμε να βιώνουμε το απόλυτο χάος», αναφέρεται στην αγωγή, σύμφωνα με το iefimerida.

Μεταξύ των πολιτών που συμμετέχουν στην πρώτη ομαδική αγωγή είναι και μία καρδιοπαθής με την κόρη της, που εγκλωβίστηκαν για 16 ώρες και ζητούν 18.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Ιανουαρίου κατατέθηκε η πρώτη αγωγή από εγκλωβισμένη για ηθική βλάβη ενώ νωρίτερα σήμερα άνοιξε η πλατφόρμα για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ που έχει ορίσει η Αττική Οδός.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ