Αστυνομικοί προπηλάκισαν οικολόγους στη Λευκάδα - Έρευνα διέταξε η ΕΛ.ΑΣ.

Αστυνομικοί προπηλάκισαν οικολόγους στη Λευκάδα - Έρευνα διέταξε η ΕΛ.ΑΣ. Facebook Twitter
1

Το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε έρευνα για την συμπεριφορά αστυνομικών σε οικολόγους την περασμένη Κυριακή στην Λευκάδα.

Οι αστυνομικοί προπηλάκισαν και προσήγαγαν τον καθηγητή γεωλογίας Μιχάλη Μαραγκάκη, όταν επιχείρησε να αναρτήσει πανό εναντίον των εξορύξεων υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας εγκαινίαζε το νοσοκομείο του νησιού. Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί απομάκρυναν και άλλα μέλη των Οικολόγων Πράσινων από ανοιχτή για όλους συγκέντρωση και την πόλη.

Η συμπεριφορά των αστυνομικών καταγράφηκε σε βίντεο το οποίο αναρτήθηκε σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκάλεσε την δυσφορία της υπουργού, Όλγας Γεροβασίλη, η οποία ζήτησε να διερευνηθεί η υπόθεση. Το περιστατικό στην Λευκάδα, καθώς και ανάλογο περιστατικό στα Γιάννενα, καταγγέλλουν με ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι οποίοι κυκλοφόρησαν και το βίντεο στο διαδίκτυο.

Σε ανακοίνωσή του με την οποία γνωστοποιεί την διενέργεια έρευνας, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει: «Αποτελεί απαρέγκλιτη θέση του Αρχηγείου, ότι η συμπεριφορά των αστυνομικών πρέπει να είναι πλήρως εναρμονισμένη με τους κανόνες δικαίου, το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Σώματος και τον απόλυτο σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

Το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Οικολόγοι Πράσινοι:

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ