Έπειτα από 30 μέρες υπό κατάληψη, άνοιξε σήμερα η σιδηροδρομική γραμμή στον καταυλισμό της Ειδομένης, μπροστά στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας - πΓΔΜ.

 

 Σε επιχείριση της αστυνομίας, νωρίς το πρωί, ζητήθηκε από τους πρόσφυγες να απομακρύνουν τις σκηνές που είχαν στήσει πάνω στις γραμμές σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των συνόρων. Σύμφωνα με την αστυνομία, η επιχείρηση ολοκληρώθηκε χωρίς να υπάρξει ένταση και δημιουργία επεισοδίων.

 

Εδώ και καιρό οι πρόσφυγες έχουν καταλάβει το χώρο, έχουν στήσει σκηνές και εμποδίζουν τη διέλευση του τρένου, ενώ το σημείο έχει γίνει ο χώρος των συγκεντρώσεων των μεταναστών και των προσφύγων τον τελευταίο καιρό.

 

Eν τω μεταξύ τους 54 χιλιάδες φτάνουν οι πρόσφυγες στην Ελλάδα ενώ τριάντα νέες αφίξεις προσφύγων και μεταναστών καταγράφηκαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των εγκλωβισμένων στη χώρα μας στους 53.805.

 

Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή, που έγινε σήμερα το πρωί, 7.330 άτομα φιλοξενούνται στα νησιά, ενώ 3.734 πρόσφυγες και μετανάστες παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά.