Άρση μέτρων: Έως τη 01:30 η κυκλοφορία από το Σάββατο- Μουσική ξανά στην εστίαση

Άρση μέτρων: Έως τη 01:30 η κυκλοφορία από το Σάββατο- Μουσική ξανά στην εστίαση Facebook Twitter
0

Η βελτίωση των επιδημιολογικών δεικτών σε συνδυασμό με το πρόγραμμα εμβολιασμών άναψαν το πράσινο φως για άρση επιπλέον μέτρων.

Έτσι, από το Σάββατο 12 Ιουνίου το ωράριο κυκλοφορίας επεκτείνεται κατά μια ώρα, έως τη μια και μίση τα ξημερώματα και καταργείται εντελώς από την 1η Ιουλίου.

Επίσης από το Σάββατο επιστρέφει και η μουσική στα καταστήματα εστίασης μόνο σε εξωτερικούς χώρους και για καθήμενους πελάτες ενώ θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις εστίασης σε αεριζόμενες στοές μόνο με δύο εισόδους.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι η βελτίωση της επιδημίας στη χώρα σε συνδυασμό με το εμβολιαστικό πρόγραμμα επιτρέπει την άρση κάποιων περιοριστικών μέτρων. Αυτό όμως, όπως είπε, δεν σημαίνει ότι φτάσαμε στο τέλος της πανδημίας και πρόσθεσε ότι η τήρηση των μέτρων χωρίς εκπτώσεις είναι απαραίτητη.

«Οι αρχές θα επιτηρούν την τήρηση των μέτρων και θα επιβάλλεται πρόστιμο 5. 000 ευρώ για την πρώτη παράβαση και αναστολή για 15 ημέρες στο κατάστημα σε περίπτωση δεύτερης παράβασης», δήλωσε.

Αναλυτικά όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

1. Από τη Δευτέρα 14 Ιουνίου επανεκκινούν οι πρακτικές, εργαστηριακές και κλινικές ασκήσεις όλων των φοιτητών όλων των εξαμήνων καθώς και των Κέντρων Διά Βίου Μάθησης των ΑΕΙ.

2. Από το Σάββατο 12 Ιουνίου η κυκλοφορία επεκτείνεται κατά 1 ώρα. Θα ξεκινά, δηλαδή, στη 01.30 μετά τα μεσάνυχτα και θα διαρκεί -όπως και σήμερα- μέχρι τις 5 το πρωί, ενώ από την 1η Ιουλίου -και πάντα με την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν- το μέτρο του περιορισμού της κυκλοφορίας σταματά να ισχύει.

3. Από το Σάββατο 12 Ιουνίου θα επιτρέπεται η μουσική μόνο σε εξωτερικούς χώρους εστίασης, στους οποίους φιλοξενούνται μόνο καθήμενοι πελάτες.

4. Επίσης, από το Σάββατο 12 Ιουνίου επανεκκινούν τη λειτουργία τους καταστήματα εστίασης που βρίσκονται σε αεριζόμενες στοές, και μόνο για εκείνες που έχουν δύο ελεύθερες διόδους, ώστε να διασφαλίζεται η διαφορετική είσοδος και έξοδος καθώς και ο φυσικός αερισμός.

5. Από την ίδια ημερομηνία -δηλαδή το Σάββατο 12 Ιουνίου, 6 το πρωί, αυξάνεται το ποσοστό πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος-θεάματος από 50% σε 75%, όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας έως 1.000 θέσεων. Σε 70% έως 5.000 θέσεων και 65% όταν είναι δυναμικότητας έως 15.000 θέσεων. Εάν είναι πλέον των 15.000 θέσεων, ο μέγιστος αριθμός οριστικοποιείται στα 10.000 άτομα, σε κάθε περίπτωση, με υποχρεωτική χρήση μάσκας για όλους.

6. Επίσης, για τα καταστήματα κινητής τηλεφωνίας επιτρέπεται πλέον η ταυτόχρονη παρουσία 4 πελατών σε καταστήματα εμβαδού έως 100τ.μ.

7. Aπό την 1η Ιουλίου το όριο για τις υπηρεσίες catering-δεξιώσεων αυξάνεται σε 300 άτομα από 100, που είναι αυτή τη στιγμή.

8. Όσον αφορά τις εμποροπανηγύρεις, αποφασίστηκε η επανέναρξή τους μόνο σε περιφερειακές ενότητες που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων θα ξεπερνά το 50%.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ