Ζούμε σε μία εποχή που το αίσθημα της αλληλεγγύης και της βοήθειας στους συνανθρώπους μας είναι πιο δυνατό από ποτέ. Ξέρουμε πως υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται μεγαλύτερη στήριξη στη ζωή τους - όπως παιδιά και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση, που συχνά βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό λόγω της άγνοιας ή της προκατάληψης, μη λαμβάνοντας την απαραίτητη βοήθεια που χρειάζονται.

 

Παράλληλα, υπάρχουν φιλανθρωπικά σωματεία που έχουν αναλάβει τη στήριξη των παιδιών αυτών - όπως η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή που από το 1972, προσφέρει καθημερινά και δωρεάν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων για την εκπαίδευση, αποκατάσταση, κοινωνική ένταξη, διαβίωση και ψυχαγωγία σε πάνω από 240 παιδιά, έφηβους και ενήλικες με εγκεφαλική παράλυση. Το σωματείο αυτό στηρίζει όχι μόνο τα παιδιά, αλλά και τις οικογένειές τους, έτσι ώστε να ανοίξουν νέοι δρόμοι και να δημιουργηθεί ένας κόσμος με λιγότερη προκατάληψη και απομόνωση και περισσότερη αλληλεγγύη και βοήθεια.

 

Μάλιστα, ήταν οι ίδιοι οι γονείς που δημιούργησαν το σωματείο, καταλαβαίνοντας την ανάγκη του να έχουν τα παιδιά τους υποστήριξη, κοινωνικοποίηση και ένα περιβάλλον που να τους κάνει να αισθάνονται άνετα. Μέχρι σήμερα έχουν βοηθηθεί πάνω 4.000 οικογένειες. Τώρα, πρόκειται να βοηθηθούν ακόμα περισσότερες.

 

Από το 2018, η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή με την υποστήριξη της bwin, ξεκίνησε να σχεδιάζει το μέλλον και να υλοποιεί ένα σημαντικό όραμα - την ανέγερση μίας νέας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, για τη δημιουργία ενός αληθινού σπιτιού για τους ανθρώπους που μεγάλωσαν σε διαφορετικές συνθήκες, αλλά δεν έχασαν ποτέ την όρεξη για ζωή. Η οικοδόμηση της Στέγης «Αριάδνη» ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2020 και έως το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί. Η κατασκευή αυτή είναι εξαιρετικής σημασίας καθώς προορίζεται για ανθρώπους των οποίων οι γονείς είναι προχωρημένης ηλικίας και όταν φύγουν από τη ζωή, δεν θα υπάρχει κανείς για να τους φροντίζει. Στην «Αριάδνη» θα βρουν ένα σπίτι που θα τους προσφέρει όλα εκείνα που χρειάζονται για να αλλάξει η ζωή τους, να αισθανθούν μέρος της κοινωνίας και να έρθουν κοντά με άλλους συνανθρώπους τους.

 

 

 

Οι κάτοικοι της «Αριάδνης» θα μπορούν να ζουν σε ένα περιβάλλον μέσα στο οποίο θα βρίσκουν την αρμονία, την θαλπωρή και την αγάπη - όλα όσα χρειάζεται ένας άνθρωπος στη ζωή του. Παράλληλα, θα τους προσφέρεται εξειδικευμένη καθημερινή φροντίδα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχολογική υποστήριξη, ενθάρρυνση για αυτονομία και συμμετοχή σε καθημερινές δραστηριότητες είναι μερικά από τα στοιχεία που πλέον θα αποτελούν μέρος της ζωής τους.

 

Η δημιουργία της Στέγης ξεκίνησε μέσα σε δύσκολες συνθήκες - η πανδημία του κορωνοϊού και τα lockdowns μπορεί να δημιούργησαν εμπόδια και καθυστερήσεις, όμως το σημαντικό έργο συνεχίστηκε, καθώς ο στόχος είναι σημαντικός. Το οικόπεδο στον Άγιο Δημήτριο έγινε δωρεά από έναν γονέα, που ήθελε το παιδί του να έχει μια αξιοπρεπή στέγη, αλλά η συμβολή της bwin ήταν υψίστης σημασίας έτσι ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η οικοδόμησή του.

 

Και ταυτόχρονα, η bwin συνέχισε να βοηθά την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή, ανεξάρτητα από τις εργασίες για την Στέγη «Αριάδνη» - για παράδειγμα, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, παρέδωσε υλικό για τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που παρακολουθούν παιδιά και νέοι με εγκεφαλική παράλυση. Η εταιρεία έχει αποδείξει έμπρακτα την στήριξή της σε όσους βρίσκονται σε ανάγκη κατά καιρούς και με τη συμβολή της για τη δημιουργία της «Αριάδνης» το αποδεικνύει για μία ακόμη φορά.

 

Η «Αριάδνη» βρίσκεται στην τελική ευθεία - και με κάθε υλικό που προστίθεται για τη δημιουργία της, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο η ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο.

 

Περισσότερα για το Κοινωνικό Αποτύπωμα της bwin μπορείτε να βρείτε στο www.bwincares.gr

 

21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι

 

Διαφημιστική Παρουσίαση