ΑΠΘ: Η βιβλιοθήκη στην πρώην κατάληψη θα τελειώσει, λέει ο πρύτανης- Μετά τις αντιδράσεις

ΑΠΘ: Η βιβλιοθήκη στην πρώην κατάληψη θα τελειώσει, λέει ο πρύτανης- Μετά τις αντιδράσεις Facebook Twitter
Φωτ.: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ
0

Η κατασκευή της βιβλιοθήκης σε χώρο του ΑΠΘ που τελούσε υπό κατάληψη για χρόνια θα ολοκληρωθεί, διεμήνυσε ο πρύτανης του εκπαιδευτικού ιδρύματος, μετά τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί. 

Η απόφαση του πανεπιστημίου να μετατρέψει σε βιβλιοθήκη την πρώην κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» έχει προκαλέσει ένταση το τελευταίο διάστημα

«Πρόκειται για μεγάλο έργο που θα ολοκληρωθεί μέσω ΕΣΠΑ», δήλωσε ο πρύτανης, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα». Παρά τις όποιες αντιδράσεις, η βιβλιοθήκη θα κατασκευαστεί και θα παραδοθεί στους φοιτητές, τόνισε. 

«Θα τελειώσει η βιβλιοθήκη, οι αποφάσεις της συγκλήτου πρέπει να γίνουν σεβαστές, δεν μπορούμε να μην προστατέψουμε το αυτονόητο και να κάνουμε το παράλογο. Οι μειοψηφίες πρέπει να μάθουν να αποδέχονται τις αποφάσεις της πλειοψηφίας δημοκρατικά», υπογράμμισε ο πρύτανης. 

Από την έναρξη των εργασιών, μια μερίδα φοιτητών αντιδρούν και έχουν προκληθεί επεισόδια και εντάσεις. Χθες, για άλλη μια μέρα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν εντός και περιμετρικά του ΑΠΘ- έως το μεσημέρι- προκειμένου να περιφρουρήσουν τις εργασίες για τη μετατροπή της πρώην κατάληψης σε βιβλιοθήκη. Μέλη φοιτητικών συλλόγων έκαναν διαμαρτυρία κατά της αστυνομικής παρουσίας στο πανεπιστήμιο. 

Οι εργασίες θα συνεχισθούν υπό την επιτήρηση των αστυνομικών δυνάμεων για όσο χρειαστεί, ενώ στόχος είναι να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν ταχύτερα και να αποδοθούν στην ακαδημαϊκή κοινότητα, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα». 

Στην αστυνομική παρουσία στο ΑΠΘ έχει αναφερθεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, «Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σήμερα τόσο εντός, όσο και στον περιβάλλοντα χώρο του ΑΠΘ, για να διασφαλίσει την ομαλή κατασκευή της νέας βιβλιοθήκης στη σχολή θετικών επιστημών. Η ασφάλεια των φοιτητών και των καθηγητών αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την οποία ήδη κάνουμε πράξη», έγραψε στο Twitter την Τρίτη. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ