«Απολαύστε τη διαμονή σας–Μείνετε ασφαλείς»: Οι 9 οδηγίες ΓΓΠΠ για τους τουρίστες από το εξωτερικό

«Απολαύστε τη διαμονή σας–Μείνετε ασφαλείς»: Οι 9 οδηγίες ΓΓΠΠ για τους τουρίστες από το εξωτερικό Facebook Twitter
0

Εν όψει του ανοίγματος των συνόρων της Ελλάδας την 1η Ιουλίου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εξέδωσε εννέα οδηγίες για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.

Η καμπάνια με κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας «Απολαύστε τη διαμονή σας - Μείνετε ασφαλείς» απευθύνεται στους τουρίστες ξένων χωρών, με δεδομένο ότι από την ερχόμενη Τετάρτη, 1η Ιουλίου ανοίγουν 41 πύλες εισόδου της Ελλάδας: 27 αεροδρόμια, 7 χερσαία σημεία εισόδου και 7 λιμάνια.

Η ενημερωτική καμπάνια σε τρεις γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, αποσκοπεί στην ενημέρωση όσων εισέρχονται στην Ελλάδα για τα μέτρα αυτοπροστασίας από τον κορωνοϊό. Στις οδηγίες, η ΓΓΠΠ τονίζει πως οι τουρίστες θα πρέπει:

-Να χρησιμοποιούν συχνά αντισηπτικό χεριών

-Να φορούν μάσκα

-Να πλένουν τα χέρια τους τακτικά και σχολαστικά

-Να αποφεύγουν να πιάνουν το στόμα τους, τη μύτη τους ή τα μάτια τους

-Να απορρίπτουν τις χρησιμοποιημένες μάσκες και τα γάντια, με ασφαλή τρόπο, σε κάδους απορριμμάτων 

-Όταν βήχουν να το κάνουν είτε στο εσωτερικό του χεριού τους είτε σε κάποιο χαρτομάντηλο

-Να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας

-Να προτιμούν τις ανέπαφες συναλλαγές και

-Να αποφεύγουν τους ανελκυστήρες

Σύμφωνα με τη ΓΓΠΠ, σκοπός της ενημερωτικής καμπάνιας, «η οποία βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με τη βάση πληροφοριών και ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας», είναι η παροχή έγκυρης ενημέρωσης, ώστε το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού να γίνει με όρους ασφάλειας για όλους, επισκέπτες και μόνιμους κατοίκους στη χώρα μας.

Σε όλες τις πύλες εισόδου θα υπάρχει σχετική σήμανση με οδηγίες, ενώ θα μοιράζεται και έντυπο ενημερωτικό υλικό. Η καμπάνια πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, την ΥΠΑ, την Fraport και το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Απολαύστε τη διαμονή σας–Μείνετε ασφαλείς»: Οι 9 οδηγίες ΓΓΠΠ για τους τουρίστες από το εξωτερικό Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ορθοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

Ελλάδα / Οριοθετήθηκε η φωτιά στη Βοιωτία- Το μήνυμα Κικίλια

«Η μεγάλη και έγκαιρη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στη Βοιωτία είχε ως αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί άμεσα και σε μόλις δύο ώρες να μην υπάρχει ενεργό μέτωπο» αναφέρει ο υπουργός
NEWSROOM
Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Ελλάδα / Συνήγορος του Καταναλωτή: Τι συστήνει στις αεροπορικές για αποζημιώσεις αποσκευών

Σύσταση για τις αποζημιώσεις που πρέπει να καταβάλλονται σε περίπτωση φθαρμένων αποσκευών, απηύθυνε ο Συνήγορος του Καταναλωτή σε εταιρείες αερομεταφορών, μετά από σωρεία καταγγελιών.
NEWSROOM