Αποκαλύψεις για το ορφανοτροφείο: Εξωθούσαν ανηλίκους σε ερωτικές επαφές- Ποια πρόσωπα «δείχνει» η νηπιαγωγός

Οι κατηγορίες της νηπιαγωγού για το ορφανοτροφείο -Τα πρόσωπα που «δείχνει» Facebook Twitter
Unsplash/Kelly Sikkema
0

Την εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων αναδεικνύουν οι αναφορές της νηπιαγωγού που εργάστηκε για μικρό χρονικό διάστημα στο ορφανοτροφείο-κολαστήριο της Αθήνας, η οποία κατήγγειλε τα όσα είδε.

Η νηπιαγωγός ρίχνει ευθύνες στην πρόεδρο του ιδρύματος, ότι κάλυπτε τα όσα γίνονταν και επέτρεπε την συνύπαρξη παιδιών διαφορετικής ηλικίας. «Για όσα συμβαίνουν στο ίδρυμα ευθύνονται: η πρόεδρος που γνωρίζοντας όσα συμβαίνουν καλύπτει και αφήνει να συνυπάρχουν παιδιά με τόση διαφορά ηλικίας και διαφορετικές ανάγκες χωρίς να να βρίσκει λύση για όσα θέματα δημιουργούνται».

«Η κοινωνική υπηρεσία που δεν έχει κάνει κάτι για να σωθούν αυτές οι ψυχές. Ο ψυχολόγος που δεν έχει καταλάβει είτε στις προσωπικές συζητήσεις με τα παιδιά, είτε στο συμβολικό παιχνίδι των παιδιών ή μέσω της ζωγραφικής των παιδιών τι ακριβώς συμβαίνει μέσα στο ίδρυμα και να κάνει κάποια έγγραφη αναφορά. Η υπεύθυνη του ιδρύματος και το προσωπικό που με τη στάση του καλύπτει τις πράξεις των υπολοίπων».

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το ορφανοτροφείο

Μετά την αποκάλυψη της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνας Μιχαηλίδου, για εργαζόμενες στο ίδρυμα που φέρεται να έβαζαν τα παιδιά να κάνουν σεξ, η νηπιαγωγός στην καταγγελία της υποστηρίζει ότι ήταν παρούσα σε ένα περιστατικό ερωτικής περίπτυξης, στις τουαλέτες, ανάμεσα σε ανηλίκους.

«Πήγαν στην τουαλέτα, τους ακολούθησα και άκουσα να λένε: ''αν στον δαγκώσω θα πονέσει''. Ενημέρωσα και το μόνο που μου είπαν ήταν ότι δεν μπορούν να πηγαίνουν μόνοι τουαλέτα». Τα λόγια της νηπιαγωγού για το συμβάν είναι ενδεικτικά: «Ο 7χρονος δεν είχε φυσιολογική συμπεριφορά, μιλούσε συνέχεια για το σεξ, κατέβαζε ακόμη και στο σχολείο τα παντελόνια του, δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της τα παιδιά έπεφταν συχνά θύματα κακομεταχείρισης και πως ενώ είχε διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση για την προβληματική κατάσταση στο ορφανοτροφείο, η εξιχνίαση της υπόθεσης δεν εξελίχθηκε. «Τα περιστατικά επιθετικότητας των παιδιών είναι καθημερινά. Είμαι η μόνη υπάλληλος που τα κατέγραφε στο ημερολόγιο», αναφέρεται στην καταγγελία, όπου επισημαίνονται ακόμη τα εξής για τα περιστατικά βίας: «μιλούσε πολύ άσχημα, χτυπούσε με μπουνιές και κλωτσιές την τζαμαρία. Όταν ηρέμησε μού είπε ότι στο σπίτι με τη μαμά και τον μπαμπά βλέπει ταινίες ακατάλληλου περιεχομένου. Ενημέρωσα την κοινωνική υπηρεσία αλλά και πάλι τίποτα».

«Στον ενάμιση μήνα που εργάστηκα στο τμήμα του ιδρύματος κατάφερα να κερδίσω την εμπιστοσύνη των παιδιών και να νιώσουν ασφάλεια μαζί», αναφέρεται στην καταγγελία ενώ προστίθεται ότι τα παιδιά είχαν εκμυστηρευτεί στη νηπιαγωγό ότι τα χτυπούσαν. Η νηπιαγωγός θυμάται λεπτομέρειες από περιστατικό εκφοβισμού που εκτυλίχθηκε σε βάρος παιδιού από εργαζόμενο στο ίδρυμα: «''για ησύχασε, μην σε πάω στις αποθήκες, θυμάσαι τι ωραία που περνούσαμε;'', το παιδί απάντησε στην εργαζόμενη: ''όχι, όχι δεν θέλω να πάμε στις αποθήκες''».

«Ζήτησα να μιλήσω με ψυχολόγο ή παιδοψυχίατρο που παρακολουθεί τα παιδιά, να μου δώσει κάποια οδηγία και μου είπε ότι δεν μπορεί να έχει επαφή ο καθένας. Τα παιδιά στερούνται ακόμη και τα βασικά, όπως το κατάλληλο φαγητό. Τα μεγαλύτερα παιδιά έχουν πολύ λίγα ρούχα. Ενημερώθηκα τυχαία από την πρόεδρο ότι είχε διαταχθεί ΕΔΕ αλλά ακόμη δεν έχει γίνει κάτι», υποστηρίζει ακόμη στην καταγγελία της.

Ο «βιασμός» της κούκλας

«Είχαν μια πάνινη κούκλα, τα περισσότερα παιδιά έκαναν σεξ μαζί της, μας απειλούσαν ότι θα μας δείρουν», είπε η νηπιαγωγός. «Ο 7χρονος κατέβασε το παντελόνι του και μου είπε “τώρα βιάζω την κούκλα”. Μου είπαν να μη δώσω σημασία κι ότι είναι ενήμεροι πρόεδρος, ψυχολόγος και κοινωνική υπηρεσία», αναφέρει σε άλλο σημείο (...) Όταν ανέφερα στην πρόεδρο όσα είδα δεν έδειξε να εκπλήσσεται. Συνάδελφός μου μου είπε ότι εκτυλίσσονται απίστευτα πράγματα εκεί, τα παιδιά τα χτυπούσαν, στο πρόσωπο», πρόσθεσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ