Απεργούν από αύριο έως και την Παρασκευή οι ταχυδρόμοι στον νομό Αττικής

Απεργούν από αύριο έως και την Παρασκευή οι ταχυδρόμοι στον νομό Αττικής Facebook Twitter
1

Απεργούν από αύριο, Τρίτη, έως και την Παρασκευή 7 Απριλίου οι ταχυδρόμοι της Αθήνας και του νομού Αττικής, καταγγέλλοντας μείωση των θέσεων εργασίας στο τομέα της διανομής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του σωματείου ταχυδρόμων Αθήνας και Νομού Αττικής, «με μια προκλητικά μονομερή απόφαση, η "αριστερή" διοίκηση χαρίζει τις ταχυδρομικές υπηρεσίες στους ιδιώτες, υποβαθμίζοντας την παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών. Πρακτικά, η μείωση των θέσεων εργασίας στη διανομή, σημαίνει ότι και οι διανομείς θα πιέζονται υπερβολικά, μη μπορώντας να καλύψουν τις μεγάλες αποστάσεις, αλλά και οι πολίτες που δεν θα λαμβάνουν εγκαίρως την αλληλογραφία τους».

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν, ένας ταχυδρόμος θα πρέπει να κάνει καθημερινά μηχανοκίνητη διανομή 20 - 80 χιλιομέτρων. Επίσης, «σε μονάδες διανομής θα δούμε κάλυψη του 50% των οργανικών θέσεων, με προφανείς και αυτονόητες επιπτώσεις. Τις ημέρες αιχμής οι πολίτες μπορεί να βλέπουν τον ταχυδρόμο να περνά έως και μια φορά την εβδομάδα».

Ταυτόχρονα, καταδικάζει την μονομερή απόφαση την οποία χαρακτηρίζει, «όχι απλώς επικίνδυνη, αλλά βόμβα στα θεμέλια του ταχυδρομείου. Η χαρτογράφηση που θέλει να εφαρμόσει, πρακτικά δεν μπορεί να εφαρμοστεί, παρά μόνο στα χαρτιά όσων την σχεδίασαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι το λεκανοπέδιο, πλην του Πειραιά, θα εξυπηρετείται από 600 διανομείς, σε σχέση με 1026 σήμερα», αναφέρεται σχετικά.

Τέλος, το σωματείο καταγγέλλει ότι τα ΕΛΤΑ καλούνται να λειτουργήσουν με λιγότερο προσωπικό σε σχέση με τον ανταγωνισμό, όταν ο ανταγωνισμός εμφανίζει 1.000 άτομα προσωπικό στο Λεκανοπέδιο (με το 30% του έργου των ΕΛΤΑ), με αποτέλεσμα να εμφανίζει 65% μεγαλύτερη δύναμη διανομής, σε σχέση με το δημόσιο ταχυδρομείο.

Ελλάδα
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Απεργούν? Μήπως δουλεύουν και σωστά (με λίγες εξαιρέσεις) αυτοί οι τύποι? Πετάνε την αλληλογραφία όπου βρούν, παραδίδουν σε λάθος διευθύνσεις ,έρχοναι οποια ώρα τους κατέβει και βολτάρουν με τα μηχανάκια και τις φραπεδιές στο χέρι....Ελεος πια.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ