Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά στις 18 Φεβρουαρίου- Για όλα τα πλοία

Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά στις 18 Φεβρουαρίου- Για όλα τα πλοία Facebook Twitter
Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά προκήρυξε η ΠΕΠΕΝ (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, προκήρυξε για τις 18 Φεβρουαρίου η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Η ΠΕΠΕΝ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Σε ανακοίνωσή της, η ΠΕΠΕΝ καλεί τα μέλη της να μετάσχουν στην απεργία, αναφέροντας ότι: «η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή εγκαινιάζει μια νέα επίθεση στα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα. Με τον νέο νόμο διατηρούνται τα αυξημένα όρια ηλικίας σε άνδρες και γυναίκες και οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν καθηλωμένες στα ίδια επίπεδα».

Σε ό,τι αφορά στον χώρο της ναυτιλίας, η ΠΕΠΕΝ κάνει λόγο για κοινό μέτωπο εφοπλιστών- κυβέρνησης, που «θέτει άμεσα ως προτεραιότητα την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία και τον διωγμό των εναπομεινάντων Ελλήνων ναυτεργατών προκειμένου να "ανακάμψει" το ελληνικό νηολόγιο».

Τέλος, η Ένωση αναφέρει στην ανακοίνωση ότι: «στον χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας οι κουτσουρεμένες οργανικές συνθέσεις διαμορφώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες δουλειάς με εντατικοποίηση, δραματικά επιβαρυμένα ωράρια εργασίας, με συστηματική παραβίαση των όρων εργασίας και των Συλλογικών Συμβάσεων».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κτίριο της Siemens

Ελλάδα / Υπόθεση Siemens: Αθώοι οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο των «μαύρων» ταμείων

Οι δικαστές έκριναν ότι οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν από την κατηγορία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και να παύσει η σε βάρος τους ποινική δίωξη για πράξεις μέχρι το 2002, λόγω παραγραφής
NEWSROOM
Allou Fun Park

Ελλάδα / Το Allou Fun Park στρέφεται κατά δημοσιογράφων: «Ψεύδη και ανακρίβειες» για τις συνθήκες του ατυχήματος

«Η επιχείρηση μας και οι 250 εργαζόμενοι δεχόμαστε σχεδόν σε καθημερινή βάση αβάσιμες και τεχνικά ανεπέρειστες κατηγορίες από δυο πασίγνωστους δημοσιογράφους»
NEWSROOM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ