Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά στις 18 Φεβρουαρίου- Για όλα τα πλοία

Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά στις 18 Φεβρουαρίου- Για όλα τα πλοία Facebook Twitter
Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά προκήρυξε η ΠΕΠΕΝ (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, προκήρυξε για τις 18 Φεβρουαρίου η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού.

Η ΠΕΠΕΝ συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Σε ανακοίνωσή της, η ΠΕΠΕΝ καλεί τα μέλη της να μετάσχουν στην απεργία, αναφέροντας ότι: «η κυβέρνηση με το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή εγκαινιάζει μια νέα επίθεση στα ασφαλιστικά - συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα. Με τον νέο νόμο διατηρούνται τα αυξημένα όρια ηλικίας σε άνδρες και γυναίκες και οι επικουρικές συντάξεις παραμένουν καθηλωμένες στα ίδια επίπεδα».

Σε ό,τι αφορά στον χώρο της ναυτιλίας, η ΠΕΠΕΝ κάνει λόγο για κοινό μέτωπο εφοπλιστών- κυβέρνησης, που «θέτει άμεσα ως προτεραιότητα την κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ποντοπόρο ναυτιλία και τον διωγμό των εναπομεινάντων Ελλήνων ναυτεργατών προκειμένου να "ανακάμψει" το ελληνικό νηολόγιο».

Τέλος, η Ένωση αναφέρει στην ανακοίνωση ότι: «στον χώρο της επιβατηγού ναυτιλίας οι κουτσουρεμένες οργανικές συνθέσεις διαμορφώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες δουλειάς με εντατικοποίηση, δραματικά επιβαρυμένα ωράρια εργασίας, με συστηματική παραβίαση των όρων εργασίας και των Συλλογικών Συμβάσεων».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΒΟΥΛΗ ΤΣΙΠΡΑΣ NOVARTIS

Ελλάδα / Δίκη προστατευόμενων μαρτύρων Novartis: «Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα» κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την εξέταση του από την υπεράσπιση, είπε ότι θεωρεί τον πρώην πρωθυπουργό υπεύθυνο για «όσα ψεύδη είχαν πει οι τότε προστατευόμενοι μάρτυρες»
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Ελλάδα / Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Το δακτυλικό του αποτύπωμα εντοπίστηκε στο διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στα Λαδάδικα, όπου εκτιμούν οι αρχές πως κατασκευάστηκε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.
LIFO NEWSROOM