Άντρας κυκλοφορούσε με σπαθί στο κέντρο της Αθήνας - Η στιγμή της σύλληψης σε βίντεο

Άντρας κυκλοφορούσε με σπαθί στο κέντρο της Αθήνας - Η στιγμή της σύλληψης σε βίντεο Facebook Twitter
9


Ένας νεαρός άνδρας προσήχθη απόψε, επειδή κυκλοφορούσε στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, έχοντας στην κατοχή του ένα σπαθί.

Μόλις τον εντόπισαν αστυνομικοί να περπατά οπλισμένος στο πεζοδρόμιο, τον σταμάτησαν και αφού τον αφόπλισαν, τον προσήγαγαν.


Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο άνδρας αυτός είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών.

Σε βίντεο έχει καταγραφεί η στιγμή που ο νεαρός περπατά μπροστά από τους αστυνομικούς οι οποίο όταν αντιλαμβάνονται το σπαθί πυ φέρει κρεμασμένο στην πλάτη του, τον ακινητοποιούν για έλεγχο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το σπαθί ήταν ξύλινο (εκπαιδευτικό), κάτι που ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί από την αστυνομία.

9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Αν ήταν ναρκομανής, παίζει να το ζούλαρε από κανένα dojo... Σιγά τη βλακεία που έγινε είδηση, αυτά ούτε κόβουν ούτε κάνουν ζημιά, όπως η αστυνομική ράβδος ή ένα κατ' εξοχήν ροπαλοειδές. Είναι έτσι φτιαγμένα που πρέπει να βάλεις πολύ δύναμη και να χτηπήσεις με πολύ μαεστρία, για να κάνεις ζημιά. Τα τελευταίας γενιάς είναι από πλαστικό και καουτσούκ, κιόλας.Τελευταία υπάρχει ένα ζήτημα με γυμναστήρια και ιδιαίτερα, χώρους διδαχής πολεμικών τεχνών, ζουλάρουν διάφορα αντικείμενα και ψειρίζουν πράγματα που δεν βάζει ο νους σου... Ένα φιλαράκι μια φορά του κλέψαν τα παππούτσια και μάλιστα μέσα σε ολόκληρο αθλητικό όμιλο, την ώρα που γινόταν μάθημα και ήταν σχεδόν γεμάτο το κτήριο.Βέβαια, μπορεί αυτός εδώ να ζούλαρε και κανένα αληθινό. Βλέπω στη φωτογραφία, η saya πρέπει να είναι από γνήσιο. Πάλι όμως, αυτά δεν είναι πάντα ακονισμένα και αν δε συνοδεύονται με βαλιτσάκι συντήρησης μένοντας χωρίς φροντίδα, δεν κόβουν ούτε ρούχο. Εκτός αυτού, κάποιος που έχει εξασκηθεί σε οπλασκία, μπορεί και με ένα κομμάτι ξύλο να αφοπλίσει κάποιον που κραδαίνει σπαθί ή ακόμη και να αχρηστεύσει πυροβόλο με χρήση άλλων μέσων. Κάποιοι μπάτσοι πάντως πάνε σε τέτοια, κάνουν κάτι Krav Maga και διάφορα άλλα...
Έχω έναν φίλο πρωταθλητή στο Αϊκίμπο ή όπως το λένε τέλος πάντων αυτό το Ιαπωνικής καταγωγής άθλημα με τα ξύλινα σπαθιά. Η ποιότητα της εικόνας δεν είναι καλή αλλά σχεδόν είμαι βέβαιος πως είναι κάτι τέτοιο αυτό που κουβαλάει το παλικάρι. Τώρα για τον λόγο σύλληψης... αν ήταν το σπαθί (αθλήματος) διαφωνώ (θα μπορούσε απλά να ερωτηθεί και όχι να συλληφθεί), αν ήταν τοξικομανής πάλι δεν βλέπω τον λόγο σύλληψης εκτός και αν ήταν υπό την δράση ουσιών και σε κατάσταση κινδύνου για τον ίδιο ή τους άλλους. Αν ήταν έμπορος ή μικρέμπορος ναρκωτικών ουσιών καλά κάνανε και τον συνέλαβαν αλλά στην περίπτωση μικρο-εμπορίας ως μέσο απόκτησης της δόση τους θα προτιμούσα απλά να οδηγηθεί για απεξάρτηση ακόμη και παρακολουθούμενη και όχι σε φυλακή, στην φυλακή αντί για σωφρονισμό έχω εντοπίσει απλά να μπαίνει κανείς "δάσκαλος και να βγαίνει καθηγητής"...Α σχετικά με το αθλητικό σπαθί, θυμήθηκα και ένα άλλο αθλητικό (ρόπαλο μπέιζμπολ) που κουβαλούσαν κάτι με ξυρισμένα κεφάλια που δεν μου έμοιαζαν με αθλητές, οπότε ίσως τελικά να είναι δικαιολογημένη η παρέμβαση προς έλεγχο όταν κανείς κουβαλά αθλητικό εξοπλισμό...

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ