Αντιδράσεις προκάλεσε η εμφάνιση μιας κατσίκας στο στούντιο της εκπομπής του Νίκου Μουτσινά «Για την Παρέα» στο Open Tv.

 

To ζώο έβαλαν στο στούντιο δύο μέλη της παραγωγής καθώς υποτίθεται πως ο παρουσιαστής είχε αποδεχθεί μια πρόκληση να το αρμέξει.

Η κατσίκα εμφανίστηκε δεμένη από το κεφάλι να σέρνεται μέσα στο στούντιο.

Η στιγμή αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία να συντάσσει επιστολή με σκληρή κριτική.

 

Η επιστολή κοινοποιήθηκε στο κανάλι, αλλά και στην Αστυνομία

 

Η επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας:

 

Κύριοι,


Στην εκπομπή σας «Για την Παρέα», χρησιμοποιήσατε και εκθέσατε σε ταλαιπωρία ένα κατσίκι δημιουργώντας του πανικό χάριν της τηλεθέασης.


Εκτός του ότι είναι πραγματικά απογοητευτικό εν έτη 2019 να πιστεύετε πως μια τέτοια εικόνα είναι απαραίτητη για τη διασκέδαση του κοινού, υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με το νόμο 4039/2012 και τις τροποποιήσεις του απαγορεύεται η χρησιμοποίηση ζώων σε υπαίθρια ή δημόσια έκθεση με σκοπό την αποκόμιση οικονομικού οφέλους, και εφιστούμε την προσοχή σας στα πρόστιμα που επισύρουν τέτοιες παρανομίες.


Είναι απορίας άξιον, πώς άνθρωποι με εκπαίδευση που βρίσκονται καθημερινά κοντά στην ενημέρωση, δρουν με τέτοια ελαφρότητα ως οι πλέον αδαείς πολίτες.


Πολλά χρόνια πριν ήδη, το άρθρο 10. Της Παγκόσμιας Διακήρυξης για τα δικαιώματα των ζώων αναφέρει ρητά πως : «Απαγορεύεται η εκμετάλλευση ζώων για τη διασκέδαση του ανθρώπου. Η έκθεση ζώου και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα, αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου.»


Πώς είναι δυνατόν να μην γίνεται αντιληπτό ότι το αφύσικο για τα ζώα που εμείς το επιβάλλουμε συνιστά κακοποίηση;


Ακόμα και αν δεν έγινε η χρήση του ζώου αυτού με πρόθεση την κακοποίησή του, τελικά κακοποιήθηκε καθώς ήταν εμφανώς τρομοκρατημένο μέσα στις μουσικές, τους θορύβους, τα χειροκροτήματα, τις φωνές.


Τα ζώα κύριοι δεν είναι πράγματα, ούτε παιχνίδια. Είναι βιολογικοί εταίροι μας στον πλανήτη και οφείλετε σεβασμό σ' αυτά. Για όσους δεν το αντιλαμβάνονται υπάρχει η νομοθεσία για την προστασία τους.