Μία συμμορία ανηλίκων έκλεβε συστηματικά φούρνους, παίρνοντας τα χρήματα μαζί με τις ταμειακές μηχανές, όπως φαίνεται και στο υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. 

 

Το μεσημέρι της Δευτέρας, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε τη σπείρα.

 

Οι δράστες συνήθιζαν να χτυπούν φούρνους, χωρίς καν να φορούν κουκούλες ή να κρύβουν τα πρόσωπά τους. Στα βίντεο, οι ανήλικοι έχουν καταγραφεί να σπάνε τις τζαμαρίες των καταστημάτων χρησιμοποιώντας καπάκια από φρεάτια.

 

«Σε ένα χρόνο με έκλεψαν επτά φορές», λέει ο ιδιοκτήτης που απειλείται με πρόστιμο από την εφορία επειδή του έκλεψαν την ταμειακή μηχανή.

 

Ο τρόπος δράσης

 

Οι ανήλικοι δράστες είχαν δημιουργήσει ολιγομελείς ομάδες που έκλεβαν αυτοκίνητα ή μηχανές. Στη συνέχεια πλησίαζαν τα καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει με τα κλεμμένα οχήματα, αργά το βράδυ ή νωρίς τα ξημερώματα. 

 

Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, είχαν προβεί σε κλοπές χωρίς να καλύψουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους. 

 

Οι ανήλικοι δρούσαν σε περιοχές όπως η Αργυρούπολη, η Ηλιούπολη, ο Άλιμος, η Γλυφάδα, η Δάφνη, ο Βύρωνας και η Νέα Σμύρνη.

 

Η σπείρα είχε προβεί σε αλλεπάλληλες κλοπές από τις αρχές του χρόνου αλλά η δράση τους τερματίστηκε στις 16 Φεβρουαρίου όταν, μετά από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, συνελήφθησαν τέσσερις ανήλικοι - τρεις Έλληνες κι ένας αλλοδαπός.

 

Θύμα της σπείρας είχε πέσει επανειλημμένα ένας ιδιοκτήτης φούρνων στην Αττική που εγκατέστησε κάμερες ασφαλείας στα καταστήματά του. Το υλικό από το κλειστό κύκλωμα βοήθησε στην αναγνώριση και τη σύλληψη των δραστών. 

 

Σε δηλώσεις του στο newsit.gr, ο καταστηματάρχης κατήγγειλε πως, μόνο μέσα στον τελευταίο χρόνο, οι φούρνοι του είχαν γίνει στόχος ληστείας επτά φορές. 

 

Σε δύο από αυτές τις περιπτώσεις, δράστες ήταν οι ανήλικοι της σπείρας που εξαρθρώθηκε. 

 

«Είμαι χρεωμένος, χρωστάω στους τζαμάδες, στα έπιπλα» δήλωσε ο ιδιοκτήτης, που καλείται να πληρώσει πρόστιμο στην εφορία επειδή του έκλεψαν την ταμειακή μηχανή. «Έχω 50 άτομα προσωπικό και σκέφτομαι να κλείσω τα καταστήματα», σημειώνει ο ίδιος. 

 

Στα βίντεο που ακολουθούν, οι ανήλικοι δράστες φαίνεται να πλησιάζουν και να μπαίνουν στα κλειστά καταστήματα. 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr