Αναρχικοί έδειραν άλλους αναρχικούς και τώρα ζητάνε συγγνώμη, γιατί τους πέρασαν για κνίτες

Αναρχικοί έδειραν άλλους αναρχικούς και τώρα ζητάνε συγγνώμη, γιατί τους πέρασαν για κνίτες Facebook Twitter
(Φωτό αρχείου ΑΠΕ/ΜΠΕ)
10

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε επίθεση "από ομάδα με χαρακτηριστικά τυφλής-μηδενιστικής βίας και δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τις κλασικού τύπου παρακρατικές επιθέσεις», κατά αριστερών και αναρχικών σχημάτων έξω από το Πολυτεχνείο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επίθεση έγινε "το πρωί της Κυριακής 15/11 στην είσοδο του κάτω Πολυτεχνείου, πριν από την έναρξη του τριήμερου εορτασμού της εξέγερσης του Πολυτεχνείου."

Ανακοινώσεις εκδόθηκαν και από άλλες οργανώσεις που κατήγγειλαν αυτή την επίθεση. Αργότερα ανέβηκε κείμενο των επιτιθέμενων στο indymedia με το οποίο παραδέχονται ότι πραγματοποίησαν την επίθεση, αναφέρουν ότι έγινε από λάθος επειδή, "λόγω κακής ενημέρωσης" πέρασαν τους συντρόφους για κνίτες και απολογούνται.

Η ανακοίνωση στο indymedia:

«Αυτό το τραγικό λάθος το τοποθετούμε στη δημόσια σφαίρα»

 

Σχετικά με τα γεγονότα στις 15/11 στο Πολυτεχνείο.

Σήμερα 15/11 πραγματοποιήσαμε επίθεση σε μπλοκ αριστερών σχημάτων στην πύλη της Στουρνάρη στο Πολυτεχνείο. Αυτή η επίθεση ήταν άστοχη και λανθασμένη καθότι ουδέποτε είχαμε πρόθεση να επιτεθούμε σε μπλοκ αριστερών σχημάτων και αναρχικών(προφανώς).

Η επίθεση που δέχτηκε το μπλοκ αριστερών και αναρχικών συντροφισσών και συντρόφων είναι απόροια μίας πολύ κακής ενημέρωσης και πληροφόρησης σχετικά με τον κόσμο που προσέγγιζε την πύλη του Πολυτεχνείου εκείνη την ώρα. Οι άνθρωποι που συμμετείχαμε στην επίθεση αυτή περιμέναμε το μπλοκ της ΚΝΕ προκειμένου να δώσουμε μία απάντηση για την τακτική που ακολούθησε η ηγεσία του ΚΚΕ και διεκπαιρεώθηκε από κομμάτια της βάσης της όσον άφορα για το μεταναστευτικό και προφυγικό ζήτημα στο εργατικό κέντρο Μυτιλήνης οπού τα ΚΝΑΤ εισέβαλαν και στην ουσία έκαναν ‘’έξωση’’ τόσο στους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διέμεναν εκεί όσο και στους αναρχικούς και αριστερούς αλληλέγγυους. Η απόφαση ήταν σαφής.

Σε καμία των περιπτώσεων δεν θα εμποδίζαμε, και πώς θα μπορούσαμε άλλοστε, μέλη αριστερών σχημάτων να προσεγγίσουνε το χώρο του Πολυτεχνείου. Παρ’όλες τις ιδεολογικές και πολιτικές διαφωνίες, τα σχήματα αυτά για εμάς αποτελούν οργανικό κομμάτι του ευρύτερου ριζοσπαστικού και ανταγωνιστικού κινήματος, σάρκα από τη σάρκα της εργατικής τάξης και δεν θα μπορούσαμε ποτέ να είμαστε απέναντί τους. Η ενημέρωση που είχαμε ήταν συγκεκριμένη. Το μπλοκ της ΚΝΕ βρίσκεται στην λοκομοτίβα και κατευθύνεται με αλυσίδες και συνθήματα στην πύλη της Στουρνάρη.

Γνωρίζαμε πως το μπλοκ της ΚΝΕ προσεγγίζει το Πολυτεχνείο από την Πατησίων, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο τονίσαμε να επιβεβαιωθεί διπλά και τριπλά ότι το εν λόγο μπλοκ ήταν όντως της ΚΝΕ. Η τραγική ‘’επιβεβαίωση’’ ήρθε και κινηθήκαμε προς το μπλοκ. Η τραγική κατάληξη ήταν να βρεθούμε απέναντι στο μπλοκ των αριστερών σχημάτων και να διαπιστώσουμε αργά, ενώ η συμπλοκή είχε ήδη συμβεί, ότι αυτό το μπλοκ δεν ήταν της ΚΝΕ.

Όταν καταλάβαμε ποιοι ήταν απεναντί μας μέσα σε αυτή τη συνθήκη της συμπλοκής αρχίσαμε να φωνάζουμε στον κόσμο να σταματήσει αλλά ήταν αργά γιατί ήδη σύντροφοι και συντρόφισσες είχαν τραυματιστεί. Εμείς τους είχαμε τραυματίσει. Κάποιοι από εμάς μπήκαμε μπροστά προκειμένου να μην χτυπηθεί κόσμος με αποτέλεσμα να χτυπηθούμε οι ίδιοι. Αφού αντιληφήκαμε αυτό το πραγματικά τραγικό λάθος επιστρέψαμε στο Πολυτεχνείο για να απολογηθούμε και να θέσουμε στη διάθεση των συντρόφων και συντροφισσών την παρουσία μας. Σπεύσαμε εκείνη την ώρα στα γραφεία του ΝΑΡ, όπου είχαν επιστρέψει αρκετοί από το αριστερό μπλοκ, για να τους ζητήσουμε συγγνώμη και να ρωτήσουμε για τους τραυματίες. Τους είπαμε πως εμείς τους επιτεθήκαμε και πως θα μπορούσαν να πράξουν αναλόγως σε βάρος μας καθώς και να επιστρέψουν στο Πολυτεχνείο. Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε από κοινού μαζί με το σχήμα του ΝΑΡ πίσω στο Πολυτεχνείο. Παράλληλα επιστρέψαμε στην πύλη όπου βρίσκονταν οι σύντροφοι της Ροσινάντε για να απολογηθούμε εκ νέου και σε αυτούς. Κατόπιν φύγαμε για το νοσοκομείο προκειμένου να συναντήσουμε τους τραυματίες και να κάνουμε οτιδήποτε περνούσε από το χέρι μας προκειμένου να βοηθήσουμε.

Το να ζητούν σχήματα να καταδικαστεί αυτή η επίθεση είναι κάτι αυτονόητο όσο και δεδομένο. Εμείς πρώτοι καταδικάζουμε σφοδρότατα την πράξη μας αυτή και ζητάμε εκ νέου και δημόσια μία ειλικρινή συγγνώμη από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες.

Μείναμε και αναλάβαμε εκείνη τη στιγμή, όπως και τώρα, την πλήρη ευθύνη αυτού του τραγικού περιστατικού. Είπαμε τόσο το πρωί όσο και τώρα ειλικρινώς πως αυτή η κίνηση σε βάρος τους ήταν τουλάχιστον απαράδεκτη. Αυτή η κίνηση αναλογεί να απολογισθεί δημόσια όπως πρέπει να γίνεται η σκληρή αυτοκριτική μακριά από υπεκφυγές, ωραιοποιήσεις και δικαιολογίες.

Αυτό το τραγικό λάθος το τοποθετούμε στη δημόσια σφαίρα, όπως και τη σκληρή αυτοκριτική με τον ειλικρινή απολογισμό ως το ελάχιστο που μπορούμε να πράξουμε.

Κλείνοντας, δεν βλέπουμε ούτε φιλοδοξούμε προφανώς να προκληθεί <<κλίμα βίας>> και << εμφυλίου πολέμου στο εσωτερικό του κινήματος>>. Είμαστε μακρία και απέχουμε από τη λογική της ύπαρξης ή δημιουργίας εμφυλίου ανάμεσα στη ριζοσπαστική αριστερά και στο αναρχικό κίνημα. Θεωρούμε ότι βρισκόμαστε από την ίδια πλευρά και σε ένα κοινό μέτωπο. Λυπούμαστε βαθιά γι’ αυτό το περιστατικό καθώς και για τους τραυματίες που υπήρξαν. Στο κομμάτι που μας αναλογεί παραθέτουμε αυτή τη δημόσια δήλωση κάποιων από εμάς που συμμετείχαμε στο πρωινό περιστατικό.

Ελλάδα
10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

10 σχόλια
Τόσα διαβάσματα για να μάθουν όλο αυτόν τον όγκο πληροφορίας περί αναρχίας κλπ. αυτά τα παιδιά και βρίθει ορθογραφικών λαθών η ανακοίνωσή τους για το λάνθασμένο...ξύλο!
Σε μια Ελλάδα που ο πρωθυπουργός καλεί τον λαό σε διαμαρτυρία κατά του ίδιου και της κυβέρνησης του (!!!!!), το παραπάνω περιστατικό μου φαίνεται ως ένα φυσικό επόμενο. Και κάτι μου λέει πως πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε την βλακεία που δέρνει την χώρα μας.
οι συμμορίες των αναρχικών δε διαφέρουν σε τίποτα από τις συμμορίες δολοφόνων των ισλαμιστών, έχουν κοινά χαρακτηριστικά στην ιδεολογία, πιστεύουν στο μίσος, νιώθουν ευχαρίστηση στις καταστροφές και στους βανδαλισμούς, έχουν παρόμοιες μεθόδους βίας και χαίρονται για νεκρούς που δεν ανήκουν στον δικό τους αντιεξουσιαστικό χώρο.
Επειδή έχουν ευαισθησία για τους πρόσφυγες είπαν να ανοίξουν μερικά κεφάλια κνιτών με σιδηρολοστούς και επειδή πάνω από όλα έχουν φιλότιμο και μπέσα, ζητήσαν συγνώμη αφού ανοίξαν τα κεφάλια μη κνιτών κατά λάθος. Ευτυχώς είναι αντιφά.Καμία ελπίδα...
Να γελάς, να κλαις, τι να κάνεις; Μάλλον να γελάς.Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις :- Σορρυ ρε παιδιά, μας τριπλο-επιβεβαίωσαν (ποιοι;) ότι ήταν οι κνίτες (μάλλον ο επιβεβαιώσας ήταν εντελώς μαστουρωμένος)-Εμείς τους κνίτες που έρχονταν στο Πολυτεχνείο θέλαμε να δείρουμε επειδή (πιθανότατα κάποια άλλα) μέλη της ΚΝΕ έδιωξαν τους μετανάστες στην Μυτιλήνη.-Εμείς πρώτα βαράμε και μετά ρωτάμε, γι' αυτό και όταν το καταλάβαμε ποιους δέρναμε ήταν αργά.-Ζητήσαμε συγγνώμη και είπαμε ότι αφού σας βαρέσαμε εμείς τώρα μπορείτε αν θέλετε να μας βαρέσετε και εσείς (ένας πολύ ώριμος τρόπος αντιμετώπισης ενός λάθους πράγματι)-Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τους εαυτούς μας (όπως ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκαζε προχθές την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην διαδήλωση) -Πρέπει να κάνουμε σκληρή αυτοκριτική (όχι για το ότι δέρνουμε φυσικά, αλλά για το ότι πλέον δεν αναγνωρίζουμε ποιους δέρνουμε... αν είχαμε δείρει τους κνιτες θα ήταν όλα cool)

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ