Αναίρεση στην αθωωτική απόφαση του Μιχαλολιάκου ζητά αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Αναίρεση στην αθωωτική απόφαση του Μιχαλολιάκου ζητά αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης του Η΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, η αφορά τον γενικό γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο, ζητεί ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Παναγιώτης Μπρακουμάτσος.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, αποδεχόμενο την ανάλογη απαλλακτική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, αθώωσε ομόφωνα τον Νίκο Μιχαλολιάκος, για το πλημμέλημα της διέγερσης σε διάπραξη πλημμελήματος ή κακουργήματος.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι. Πρωτόδικα ο Νίκος Μιχαλολιάκος είχε καταδικαστεί σε ποινή 8 μηνών με αναστολή.

Η κατηγορία σε βάρος του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, στηρίχθηκε σε κάποιες φράσεις από ομιλία που είχε πραγματοποιήσει προ ετών στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης των Αθηνών, στην οδό Δηλιγιάννη, το περιεχόμενο της οποίας είχε θεωρηθεί αξιόποινο.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος σε πολιτικούς αντιπάλους της Χρυσής Αυγής, είχε πει πως αν δεν είχε το κόμμα του «μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού... θα τους σπάγαμε τα κεφάλια».

Το αίτημα του κ. Μπρακουμάτσου θα εισαχθεί προς συζήτηση στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα αποφασίσει για την αναίρεση ή όχι της αθωωτικής απόφασης του Πλημμελειοδικείου Αθηνών.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ