Η Ανάφη ανακοίνωσε πως δεν έχει καταγράψει κανένα κρούσμα κορωνοϊού έως σήμερα, παρά την αύξηση μολύνσεων που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας.

 

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Ανάφης ευχαριστεί τους μόνιμους κατοίκους , επιχειρηματίες και επισκέπτες του νησιού «για την στην υπευθυνότητα που έχουν επιδείξει», τους οποίους καλεί να συνεχίσουν με το ίδιο αίσθημα ευθύνης».

 

Να σημειωθεί πως νωρίτερα η Βάνα Παπαευαγγέλου, μέλος της επιτροπής σημείωσε ότι η περιφερειακή ενότητα Θήρας είναι από τις περιοχές με αυξημένο δείκτη θετικότητας.

 

Συγκεκριμένα, ενώ στην επικράτεια ο μέσος όρος είναι 3,26, στην περιφερειακή ενότητα θήρας ανέρχεται σε 3,4%, γεγονός που όμως οφείλεται στην θετικότητας που καταγράφεται στη Σύρο.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Δήμου Ανάφης:

 

«Με αφορμή την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα στην Περιφερειακή Ενότητα Θήρας, θα θέλαμε να γνωρίσουμε σε όλους, ότι στην Ανάφη δεν έχει διαγνωστεί κανένα κρούσμα της νόσου Covid-19 έως σήμερα και αυτό οφείλεται στην υπευθυνότητα που έχουν επιδείξει οι μόνιμοι κάτοικοι, επιχειρηματίες και επισκέπτες του νησιού, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά και παρακαλούμε να συνεχίσουν με το ίδιο αίσθημα ευθύνης».