Αλεξανδρούπολη: Νεκρός πυροσβέστης που μετείχε σε επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών

Αλεξανδρούπολη: Νεκρός πυροσβέστης που μετείχε σε επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών Facebook Twitter
Επιχείρηση οργανώθηκε για την απομάκρυνση των μαθητών από σχολείο (EUROKINISSI)
0

Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του στον Απαλό Αλεξανδρούπολης, κατά τη διάρκεια επιχείρησης για τον απεγκλωβισμό μαθητών.

Ο πυροσβέστης ήταν οδηγός σε πυροσβεστικό όχημα που πήγαινε να μετάσχει στην επιχείρηση απεγκλωβισμού. Το όχημα «κόλλησε» στα νερά της βροχής και στην προσπάθειά του να βγει από το όχημα ο πυροσβέστης παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και βρέθηκε νεκρός, κοντά στην περιοχή του αεροδρομίου.

«Το μικρό πυροσβεστικό όχημα πέρασε από ένα μικρό ρέμα που υπερχείλισε και μπλόκαρε, με συνέπεια το μπροστινό τμήμα του να βυθιστεί στα νερά. Ο συνοδηγός κατάφερε να βγει, αλλά ο οδηγός παρασύρθηκε βγήκε στην πλευρά του αεροδρόμιου Δημόκριτος και εντοπίστηκε νεκρός. Ήταν άνω των 40 ετών», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δημήτρης Πέτροβιτς.

Νωρίτερα, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου του Απαλού, λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων. Η επιχείρηση για την απομάκρυνση των εγκλωβισμένων μαθητών ολοκληρώθηκε.

Με τη συνδρομή οχήματος της πυροσβεστικής απομακρύνθηκαν με ασφάλεια 21 παιδιά και 2 εκπαιδευτικοί από το νηπιαγωγείο. Για τον απεγκλωβισμό των 100 μαθητών και των εκπαιδευτικών του δημοτικού σχολείου συνέδραμαν ένα λεωφορείο και στρατιωτικό στάγερ, σύμφωνα με το ΑΠΕ. 

Με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας και του Στρατού συνεχίζεται η ασφαλής απομάκρυνση των μαθητών από το νηπιαγωγείο του Απαλού. #dimos_alexandroupolis

Δημοσιεύτηκε από Δήμος Αλεξανδρούπολης στις Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2021

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Σε ανακοίνωσή της η πυροσβεστική αναφέρει πως «Σήμερα, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, το Π.Σ. 3538 της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας. O Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ετών 46, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα.

Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση.»

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΗΛΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΕ

Ελλάδα / Μήλος: Το ΣτΕ αναστέλλει την επέκταση ξενοδοχείου στον Μύτακα - Για ποιες εργασίες έδωσε «πράσινο φως»

Η αναστολή των κατασκευαστικών εργασιών ισχύει μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχει κατατεθεί και θα συζητηθεί την 6η Μαΐου 2026
THE LIFO TEAM
ΧΑΪΔΑΡΙ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΠΤΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ελλάδα / Χαϊδάρι: «Η 13χρονη έπεσε με το κεφάλι» - Τι δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου

Η διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου της περιοχής ξεκαθάρισε πως δεν τίθεται ζήτημα κατασκευαστικού προβλήματος που να σχετίζεται με την πτώση της μαθήτριας από τον πρώτο όροφο του κτιρίου
THE LIFO TEAM
ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΑΤΚΙ

Ελλάδα / Διεθνής Αμνηστία για Ελλάδα: «Ψήφισαν νόμο που αποκλείει ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την πρόσβαση στην παρένθετη μητρότητα»

Η νομοθεσία αυτή, όπως επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Διεθνής Αμνηστία, αφορά και τους άνδρες χωρίς σύντροφο
THE LIFO TEAM