Ακυβέρνητο ιστιοφόρο στον Σαρωνικό: Συγκλονιστικό βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης

Ακυβέρνητο ιστιοφόρο στον Σαρωνικό: Συγκλονιστικό βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης Facebook Twitter
2

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης των τεσσάρων επιβαινόντων σε ακυβέρνητο ιστιοφόρο στον Σαρωνικό

Σύμφωνα με αξιωματικό του αρχηγείου του Λιμενικού, που μίλησε στο LiFO.gr, ένα ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού παρέλαβε τους τρεις από τους τέσσερις επιβάτες και τους μεταφέρει αυτή την ώρα στο Κοτρώνι ενώ ο τέταρτος επιβιβάστηκε σε δεξαμενόπλοιο με κατεύθυνση την Ελευσίνα. 

Σύμφωνα με την ίδια πηγή για την κατάσταση της υγείας των διασωθέντων, «δεν υπάρχει αναφορά για κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής». 

Νωρίτερα, το ιστιοφόρο υπέστη μηχανική βλάβη στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας του Αγ. Γεωργίου, και οι τέσσερις Έλληνες ζήτησαν να εγκαταλείψουν το ιστιοφόρο. Το σκάφος εξακολουθεί να πλέει ακυβέρνητο με σπασμένους κάβους, ενώ στο σημείο πνέουν ακόμα άνεμοι έντασης 8-9 μποφόρ.  «Έγιναν προσπάθειες να το δέσουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα». 

Ακυβέρνητο ιστιοφόρο στον Σαρωνικό: Συγκλονιστικό βίντεο από την επιχείρηση διάσωσης Facebook Twitter
 
Ελλάδα
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Ο καιρός δεν είναι κακός για ιστιοπλοΐα - απλά αν στραβώσει κάτι η κατάσταση μπορεί εύκολα να στραβώσει πολύ και αυτό συνέβη. Αρα θέλανε να δούνε πως ταξιδεύουν με τέτοιο καιρό:Ισως χρειάζονταν να πάνε κάπου. Ο μηχανισμός της Ερευνας και Διάσωσης υπάρχει και για αυτές τις περιπτώσεις και καλύτερα να δουλεύει κυρίως για αυτούς που τον πληρώνουν.