Άη Στράτης: Σε απόγνωση οι κάτοικοι του νησιού - «Δεν μπορούν να ζουν 180 άνθρωποι με αυτούς τους όρους»

Άη Στράτης: Σε απόγνωση οι κάτοικοι του νησιού - «Δεν μπορούν να ζουν 180 άνθρωποι με αυτούς τους όρους» Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου από το νησί του Άη Στράτη / EUROKINISSI
0

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι του νησιού του Άη Στράτη, καθώς από την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου είναι αποκλεισμένο από την ηπειρωτική χώρα.

Ο Άη Στράτης βρίσκεται στο Βόρειο Αιγαίο μεταξύ Σποράδων και Λήμνου και το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την ακτοπλοϊκή σύνδεσή του με τα ηπειρωτικά της χώρας. Ο δήμαρχος του νησιού, είχε επανειλημμένα εξηγήσει τι συμβαίνει με την ακτοπλοϊκή δυσφορία στις συνδέσεις του νησιού, ενώ επιμένει στο αίτημά του για να μπορέσουν να εξυπηρετούνται κάτοικοι του.

«Παλεύουμε εν έτει 2024 για τα ίδια, για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις και για όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τα απομακρυσμένα νησιά. Από 1η Νοεμβρίου δεν έχουμε καμία σύνδεση με την Καβάλα και το Λαύριο. Έχουμε μια διασύνδεση με τη Λήμνο, με ένα καραβάκι που εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων. Ελπίζουμε να δώσει λύση το υπουργείο. Τα τρόφιμα έρχονται μέσω Λήμνου. Δεν μπορούν να ζουν οι 180 άνθρωποι με αυτούς τους όρους», ανέφερε μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Συναντήσαμε τον γενικό του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, το κ. Κυριαζόπουλο. Τότε διεμήνυσα ότι άμεσα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα με το νησί, να δρομολογηθεί ένα αξιόλογο πλοίο. Ερχόταν 3 φορές την βδομάδα. Ζούμε στο νησί από επιλογή. Δημιουργήθηκε ένα μεγάλο έργο και είμαστε το πρώτο αυτόνομο «πράσινο» μη διασυνδεδεμένο νησί», συμπλήρωσε.

«Είναι ένα έργο που κόστισε και θα εγκαινιαστεί την άνοιξη αλλά παράλληλα είμαστε σε κατατάσσεις που ζούσαμε πριν 15-20 χρόνια. είναι μια επιδοτούμενη γραμμή που δεν δρομολόγιο, δεν έχουν καράβι λένε. Να βρουν πλοίο», κατέληξε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανυσηχητική έρευνα για τους 16χρονους στην Ελλάδα - Ουσίες, κάπνισμα και τζόγος στα ύψη

Ελλάδα / Ανησυχητική έρευνα για τους 16χρονους στην Ελλάδα - Ουσίες, κάπνισμα και τζόγος στα ύψη

Υψηλά είναι και τα ποσοστά εθισμού στα social media, σύμφωνα με την έρευνα ESPAD 2024, που πραγματοποιείται σε 37 χώρες σε συνεργασία με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα Ναρκωτικά
LIFO NEWSROOM
28η Οκτωβρίου: Τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια - Για ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία

Ελλάδα / 28η Οκτωβρίου: Τα μέτρα της Τροχαίας σε όλη την επικράτεια - Για ποια οχήματα απαγορεύεται η κυκλοφορία

Τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ θα τεθούν σε ισχύ από Παρασκευή 24 έως και Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2025, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων
LIFO NEWSROOM