Αχαΐα: Άντρας εισέβαλε σε εκκλησία και έκανε ζημιές λόγω ηχορύπανσης – Η μικροφωνική ξύπνησε το βρέφος του

Αχαΐα: Άντρας εισέβαλε σε εκκλησία και έκανε ζημιές λόγω ηχορύπανσης – Η μικροφωνική ξύπνησε το βρέφος του Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Η ηχορύπανση από τη μικροφωνική εγκατάσταση που μετέδιδε απευθείας την κυριακάτικη λειτουργία της εκκλησίας, ήταν η αιτία που ένας άντρας εισέβαλε στον ναό και άρχισε να κάνει ζημιές.

Το περιστατικό συνέβη στην Τριταία Αχαΐας, στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Ρουπακιά, νωρίς το πρωί της Κυριακής. Ένας κάτοικος του χωριού μπήκε μαινόμενος στην εκκλησία, διέκοψε τη λειτουργία και άρχισε να πετάει πράγματα κάτω και να τα σπάει. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, έσπασε το μαρμάρινο «περιστέρι» πάνω στο οποίο τοποθετεί ο ιερέας το Ευαγγέλιο και ο λόγος που προκάλεσε την οργή του ήταν ότι η ηχορύπανση από τα μεγάφωνα ξύπνησε το μωρό του που κοιμόταν.

Αστυνομία δεν εκλήθη, όμως όπως αναφέρει η εφημερίδα «Γνώμη», η Εκκλησία θα κινηθεί νομικά κατά του συγκεκριμένου άνδρα.

Υπενθυμίζεται ότι προσφάτως, το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας αποφάσισε την απαγόρευση της λειτουργίας της καμπάνας στο ρολόι του καμπαναριού χωριού της Μεσσηνίας. Το ρολόι που βρίσκεται στο καμπαναριό της εκκλησίας του χωριού ήταν συνδεδεμένο με την καμπάνα και χτυπούσε κάθε μία ώρα με ισάριθμους χτύπους και κάθε μισή ώρα με μονό χτύπο. Κάτοικος του χωριού, του οποίου η κατάσταση της υγείας επιβάλλει ηρεμία και το σπίτι του οποίου γειτνιάζει με την εκκλησία, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά της συγκεκριμένης λειτουργίας και κέρδισε την υπόθεση, που εκδικάστηκε τον περασμένο Μάρτιο.

 
 
Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ελλάδα / Άρτα: Τα όργανα του 14χρονου Σπύρου και του 12χρονου Νίσι δίνουν δεύτερη ευκαιρία σε άλλα παιδιά

Ήπαρ, νεφροί, κερατοειδείς, η μία καρδιά και οι πνεύμονες των δύο παιδιών από την Άρτα δίνουν ελπίδα σε παιδιά και ασθενείς που περίμεναν χρόνια στη λίστα μεταμοσχεύσεων
LIFO NEWSROOM
Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Ελλάδα / Αγρίνιο: Ξεκίνησαν οι απολογίες για το κύκλωμα παράνομων αναπηρικών επιδομάτων - Το χρονικό

Οι δύο συλληφθέντες κατηγορούνται ότι λειτουργούσαν υποστηρικτικά στον πυρήνα της οργάνωσης, αξιοποιώντας την επαγγελματική τους ιδιότητα στον χώρο της υγείας
LIFO NEWSROOM
Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: Εξετάζεται το ενδεχόμενο της υπερφόρτωσης - «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο»

Ελλάδα / Πτώση ελικοπτέρου στη Βουλιαγμένη: «Δεν απογειώθηκε με τον σωστό τρόπο» - Τι εξετάζεται

«Aπό τύχη δεν είχαμε κάποιο πολύ σοβαρό αεροπορικό δυστύχημα γιατί είναι και κάποιοι τσιμεντένιοι όγκοι δίπλα στην προβλήτα» δήλωσε εμπειρογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων
LIFO NEWSROOM