Αγιορείτες μοναχοί για Πρέσπες: Η κυβέρνηση να σεβαστεί τη θέληση του ελληνικού λαού

Αγιορείτες μοναχοί για Πρέσπες: Η κυβέρνηση να σεβαστεί τη θέληση του ελληνικού λαού Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την αντίθεση τους στη Συμφωνία των Πρεσπών τονίζουν ξανά οι Αγιορείτες μοναχοί. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν πως η αναγνώριση «μακεδονικής» γλώσσας και «μακεδονικής» εθνότητας αποτελεί περιφρόνηση της ιστορίας.

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση τονίζουν πως θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα. Παράλληλα ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το θέμα. 

Ολόκληρη η ανακοίνωσή της κοινότητας:

Η Ιερά Κοινότης του Αγίου Όρους εν συνεχεία της από 26ης Ιουνίου 2018 ανακοινώσεως αυτής, με την οποία είχε εκφρασθεί η αντίθεσίς της προς την υπογραφείσα Συμφωνία των Πρεσπών, μετά την επικείμενη κατάθεση της Συμφωνίας προς ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, τονίζει εκ νέου ότι το Άγιον Όρος θεωρεί ως περιφρόνηση της ιστορίας και της αληθείας την αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσης» και «μακεδονικής εθνικότητος» υπό της Ελληνικής Πολιτείας εις το γειτονικό Κράτος.

Ζητεί από την Ελληνική Κυβέρνηση να σεβασθεί την βούληση του Ελληνικού λαού προχωρώντας εις την διεξαγωγή δημοψηφίσματος προ της κυρώσεως τής Συμφωνίας, δεδομένου ότι με αυτήν παραχωρείται το ιστορικό όνομα της Μακεδονίας εις γειτονικό έθνος με όλες τις συνέπειες τούτου. Επομένως θα πρέπει οπωσδήποτε να εκφρασθεί ο Ελληνικός λαός.

Επίσης η Ιερά Κοινότης απεφάσισε να αποστείλει εκπροσώπους της εις την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία διοργανώνεται εις Αθήνας την ερχομένη Κυριακή, 20ή Ιανουαρίου, ενώνοντας την φωνή του Αγίου Όρους με την φωνή των Ελλήνων κατά της σχεδιαζομένης κυρώσεως της Συμφωνίας.

Δεόμενοι προς τον Θεόν και προς την προστάτιδα του Αγιωνύμου Τόπου Κυρίαν Θεοτόκον να διαφυλάττουν το Γένος μας, ποιούμεν υστάτην έκκλησιν προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, έστω και κατά την εσχάτην στιγμήν, να μην προχωρήσουν εις την κύρωση της Συμφωνίας, προ της διενεργείας δημοψηφίσματος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ