Ο Μητροπολίτης Αργολίδος καταγγέλλει «ψευδοπροφήτες» στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού: «Απάτη ολκής»

Ο Μητροπολίτης Αργολίδος καταγγέλλει «ψευδοπροφήτες» στους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού: «Απάτη ολκής» Facebook Twitter
Φωτ.: Άγιοι Ισίδωροι/ Facebook
0

Σε καταγγελία για ποινικές ευθύνες και πολιτικές παρεμβάσεις που σταμάτησαν την έρευνα για τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού προχώρησε ο Μητροπολίτης Αργολίδος, κάνοντας μεταξύ άλλων λόγο για «απάτη ολκής».

Η καταγγελία του Μητροπολίτη Αργολίδoς Νεκτάριου έρχεται λίγο μετά την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που εφιστούσε στους πιστούς την προσοχή για ψευδοπροφήτες που έχουν εντοπιστεί εντός της Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, σε ραδιοφωνική συνέντευξη, κατήγγειλε ότι οι Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού αποτελούν μεγάλη πληγή για την Εκκλησία, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μεγάλη πληγή που λέγεται Άγιοι Ισίδωροι του Λυκαβηττού και εκεί μαζεύεται πάρα πολύς κόσμος γιατί δήθεν γίνονται θαύματα»

Στη συνέχεια τόνισε ότι το φαινόμενο εντάθηκε πάρα πολύ με τον κορωνοϊό «και βλέπατε κυρίως ιερωμένους να παριστάνουν τους προφήτες λέγοντας διάφορα πράγματα με αποτέλεσμα ο κόσμος να αναστατώνεται». 

Επιπλέον υποστήριξε ακόμα ότι αν και έχουν γίνει τρεις ανακρίσεις, οι οποίες είναι όλες καταπέλτης, μπήκαν στο συρτάρι γιατί επεμβαίνουν και πολιτικά πρόσωπα. 

«Δεν θέλω να μιλήσω παραπάνω γιατί είμαι αγανακτισμένος. Εδώ υπάρχει και ποινική διάσταση που θα έπρεπε να έχει καθαιρεθεί για εμένα δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο. Όταν λέει κάτι η εκκλησία και έρχεται σε σύγκρουση με την πολιτεία για κάποιο θέμα αμέσως όλοι αντιδρούν. Γιατί όμως η πολιτεία επεμβαίνει σε θέματα καθαρά εκκλησιαστικά και απειλούν χωρίς να θέλω να πω ονόματα», σημείωσε.

Να σημειωθεί ότι η Ιερά Σύνοδος με εγκύκλιο που εξέδωσε και αναγνώστηκε σε όλους τους ναούς της χώρας στις 19 Ιουνίου, την Κυριακή των Αγίων Πάντων, ανέφερε χωρίς να κατονομάζει τους Αγίους Ισιδώρους Λυκαβηττού ότι οι ψευδοπροφήτες αυτοί έχουν παρασύρει αρκετούς πιστούς οι οποίοι κινδυνεύουν να καταλήξουν σε σχίσμα ή αίρεση διευκρινίζοντας παράλληλα πως κάποιοι από αυτούς αυτοπροσδιορίζονται ως διδάσκαλοι και μελλοντολόγοι, άλλοι παρερμηνεύουν λόγια αγίων και άλλοι πάλι αναφέρονται σε διάφορους γέροντες που προφητεύουν επικείμενες καταστροφές και πολέμους.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: Ζητά επίσημη ενημέρωση για το αν ο αστυνομικός έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή

Ελλάδα / Πρόεδρος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: Να μας ενημερώσουν αν ο αστυνομικός που πυροβόλησε έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή

«Ακούγονται διάφορα ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός είναι μέλος της Χρυσής Αυγής. Μπορεί κάποιος να μας πει επίσημα αν ανήκει σε κάποιο κόμμα και σε ποιο κόμμα;»
NEWSROOM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ