40 «μνηστήρες» για το ελληνικό πετρέλαιο

40 «μνηστήρες» για το ελληνικό πετρέλαιο Facebook Twitter
0

150 στελέχη από 40 εταιρίες, μεταξύ αυτών στελέχη των Chevron, Exxon Mobil και  Gazprom, συμμετέχουν στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων AAPG, που διεξάγεται από σήμερα στην Αθήνα.

Το ενδιαφέρον αυτό, καθώς τα στελέχη αυτά είναι από 120 χώρες, δείχνει κατά τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη, «ότι η Ελλάδα μπαίνει στο μεγάλο χάρτη της ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο».  

«Εταιρείες χωρών της Μεσογείου, της Κασπίας, και της Μαύρης Θάλασσας βρίσκονται εδώ και διερευνούν τις δυνατότητες που υπάρχουν για υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα και όχι μόνο», τόνισε ο υπουργός και ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες η χώρα θα προχωρήσει στην υπογραφή των συμβάσεων «οpen door» για έρευνες υδρογοναθράκων σε Πατραϊκό και Ιωάννινα.

Ταυτόχρονα, ο υπουργός απηύθυνε πρόσκληση στις ξένες εταιρίες να επενδύσουν στην Ελλάδα, διαβεβαιώνοντας ότι οι φορολογικοί συντελεστές, όχι μόνο δεν θα αυξηθούν αλλά θα μειωθούν κιόλας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Πέραμος: Στη ΓΑΔΑ ο πατέρας του 27χρονου - Αναμένεται να κληθεί ξανά για κατάθεση η σύντροφός του

Ελλάδα / Νέα Πέραμος: Στη ΓΑΔΑ ο πατέρας του 27χρονου - Αναμένεται να κληθεί ξανά για κατάθεση η σύντροφός του

Οι σχέσεις τους ήταν τεταμένες λόγω περιουσιακών διαφορών - Ο πατέρας του είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ο γιος του ίσως συνδεόταν με τον εμπρησμό δύο αυτοκινήτων του
THE LIFO TEAM