Καταστήματα: Πώς θα λειτουργούν στις «κίτρινες» και τις «κόκκινες» περιοχές- Click away και click in shop

Καταστήματα: Πώς θα λειτουργούν στις «κίτρινες» και τις «κόκκινες» περιοχές- Click away και click in shop Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Με τις μεθόδους click away και click in shop θα λειτουργούν τα καταστήματα- ανάλογα την περίπτωση- στις «κόκκινες» περιοχές, στις οποίες μπαίνει από το Σάββατο και η Αττική.

Στις «κίτρινες» περιοχές, που δεν είναι δηλαδή σε κατάσταση αυξημένου επιδημιολογικού κινδύνου, η αγορά θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Σε αυτό θα προστεθεί η λειτουργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ, ενώ σε ισχύ θα παραμείνουν τα μέτρα για τον ένα πελάτη ανά 25 τετραγωνικά μέτρα και οι αποστάσεις 2 μέτρων. Επίσης, οι καταναλωτές θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 2 και θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις αγορές τους εντός δύο ωρών.

Από αύριο στις «κόκκινες» περιοχές, ανάμεσά τους και η Αττική, το λιανεμπόριο θα λειτουργεί με δύο διαφορετικούς τρόπους.

Στα καταστήματα επιστρέφει το σύστημα click away, που εφαρμόστηκε τις ημέρες των γιορτών. Αυτό σημαίνει ότι ο καταναλωτής πρέπει να έχει κάνει παραγγελία, να λάβει από το κατάστημα μήνυμα με το ραντεβού της παραλαβής, η οποία θα γίνεται εκτός καταστήματος.

Από αυτό το σύστημα θα εξαιρεθούν τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και τα βιβλιοπωλεία. Τα συγκεκριμένα καταστήματα θα λειτουργούν με τη μέθοδο click in shop. Αυτό σημαίνει ότι και πάλι θα υπάρχει επικοινωνία του πελάτη με το κατάστημα, που θα στέλνει μήνυμα με το ραντεβού για τις αγορές. Τη συγκεκριμένη ώρα ο πελάτης θα πηγαίνει στο κατάστημα, στέλνοντας SMS στο 13033 με τον κωδικό 2 και θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τις αγορές του εντός δύο ωρών.

Σε ό,τι αφορά τα κομμωτήρια, τις υπηρεσίες περιποίησης νυχιών και τα ΚΤΕΟ, θα συνεχίσουν να λειτουργούν και στις «κόκκινες» περιοχές, με ραντεβού και τήρηση όλων των μέτρων.

Παρουσιάζοντας τα μέτρα που θα ισχύσουν για το λιανεμπόριο, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι μετά το άνοιγμα τηρήθηκαν τα μέτρα, αλλά «οι εικόνες συνωστισμού σε κεντρικούς δρόμους προκαλούν αναμφίβολα μεγάλη ανησυχία».

Με δεδομένο ότι η Αττική περνά στο «κόκκινο», είμαστε υποχρεωμένοι να πάρουμε επιπλέον μέτρα για να ανακόψουμε την πανδημία», συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, ενώ σημείωσε ότι ανά πάσα στιγμή, αν αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα- προς το καλύτερο ή το χειρότερο- τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε έκκληση για την τήρηση των μέτρων και συμπλήρωσε: «Αν δεν τα καταφέρουμε, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει επιπλέον μέτρα και αυτό θα έχει επιπτώσεις».

  

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM