Απεργία την Πρωτομαγιά

Μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν συνθήματα & πέταξαν τρικάκια στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας

Μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν συνθήματα & πέταξαν τρικάκια στην Ελληνική Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας Facebook Twitter
0

Μέλη του Ρουβίκωνα έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια στα γραφεία της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Την ευθύνη ανέλαβε ο «Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα», με κείμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο. Αφορμή η καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της ομοσπονδίας, που προκάλεσε ένα «κύμα» καταγγελιών ανάλογων περιστατικών στη χώρα μας.

«Ο σεξισμός και η γυναικεία αντικειμενοποίηση δεν υπάρχει μόνο στις σχέσεις ανάμεσα σε αθλήτριες και παράγοντες, αλλά και σε άλλες εκφάνσεις του επαγγελματικού αθλητισμού. Καταγγελίες για παρενοχλήσεις και επιθέσεις έχουν καταγραφεί και εις βάρος αθλιάτρων, προπονητών, με θύματα κορίτσια και γυναίκες αθλήτριες. Η σεξουαλική ή/και ψυχολογική βία δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά», αναφέρει το κείμενο που ανάρτησε ο «Φεμινιστικός Τομέας Ρουβίκωνα».

«Από τις αθλητικές ομοσπονδίες μέχρι τα υπουργικά γραφεία, τα σεξουαλικά εγκλήματα, όσα από αυτά μαθαίνουμε, παίρνουν την τυπική νομική οδό και μετά από λίγο ξεχνιούνται. Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως τα στόματα παραμένουν κλειστά υπό τον φόβο της απόλυσης ή της μεθοδευμένης συκοφάντησης των θυμάτων, και αν τα θύματα δεν έχουν καμία αναγνωρισιμότητα όπως στην περίπτωση της Σ. Μπεκατώρου, καταλήγουν στη σιωπή για όλη τους τη ζωή»,

Υπενθυμίζεται ότι κατά την κατάθεσή της η Σοφία Μπεκατώρου αποκάλυψε κι άλλη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης αθλήτριας της ιστιοπλοΐας. Χθες, η συγκεκριμένη αθλήτρια- σήμερα 20 ετών- μίλησε για «βιασμό με όλο το νόημα», όταν ήταν 11 ετών, σε δηλώσεις της στο OPEN.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ