Απεργία την Πρωτομαγιά

Συνελήφθη γιατρός του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για εικονικές συνταγογραφήσεις

Συνελήφθη γιατρός του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για εικονικές συνταγογραφήσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία ο γιατρός του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών με την κατηγορία των εικονικών συνταγογρταφήσεων φαρμάκων.

Ο γιατρός φέρεται να είχε συνεργό έναν 67χρονο. Οι δυο τους, σύμφωνα με πληροφορίες, αφού κατέγραφαν ΑΜΚΑ ασφαλισμένων και εξέδιδαν συνταγές. Στη συνέχεια πήγαιναν σε συγκεκριμένα φαρμακεία στην Αθήνα και το Περιστέρι και τις εκτελούσαν. «Με αυτόν τον τρόπο ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. πλήρωνε τα φάρμακα τα οποία κατέληγαν στα χέρια των δύο συνεργών, χωρίς κανείς να μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιος ήταν ο τελικός προορισμός τους» σύμφωνα με αστυνομικό που έχει αναλάβει την υπόθεση και τον οποίον επικαλείται ο ιστότοπος zougla. 

Η δράση τους φαίνεται ότι ξεκινά το 2019 και «σύμφωνα με τα δεδομένα της υπόθεσης, έχουν εκδοθεί, σε στοιχεία 31 ασφαλισμένων, 489 εικονικές συνταγές, που αφορούν κυρίως τέσσερα φαρμακευτικά σκευάσματα, με την οικονομική ζημία του οργανισμού να ανέρχεται σε 14.168,07 ευρώ».

Οι αστυνομικοί μεταφέρουν ότι ο γιατρός εξυπηρετούσε άτομα που δεν είχαν ασφάλιση και συνεπώς δεν θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ακριβά φάρμακα. «Τα φάρμακα που βρήκαμε στην κατοχή τους ήταν για την προστασία του γαστρεντερολογικού, για καρδιοπαθείς και σίδηρο, που είναι απαραίτητο σε έγκυες γυναίκες. Μάλιστα, πριν από λίγο καιρό, υπήρχε έλλειψη στην αγορά του συγκεκριμένου σκευάσματος» λέει αστυνομικό.

Μετά την άρση των τραπεζικών τους λογαριασμών, εντοπίστηκαν πολλά εμβάσματα που θεωρούμε ότι είναι από "πελάτες" για την αγορά των φαρμάκων, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν περίπου 23.000 ευρώ.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή υπαλλήλων του Ε.Ο.Φ., βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

- 263 φαρμακευτικά σκευάσματα

- συσκευασία ναρκωτικού σκευάσματος,

- πλήθος συνταγογραφήσεων,

- περίστροφο, τυφέκιο flobert και 104 φυσίγγια,

- 25.550 ευρώ και (7.700) δολάρια Η.Π.Α.,

- 8 χρυσές λίρες,

- σπρέι πιπεριού, τσεκούρι, (2) σπαθιά, μαχαίρι και φαλτσέτα,

- 10 κινητά τηλέφωνα, (2) tablet, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ψηφιακό μέσο αποθήκευσης (usb stick) και

- πλήθος εγγράφων σχετικών με την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα για να τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Ελλάδα
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ