Αστυνόμευση στα ΑΕΙ: Τα πρώτα πανεπιστήμια με Ομάδα Προστασίας

Αστυνόμευση στα ΑΕΙ: Τα πρώτα πανεπιστήμια με Ομάδα Προστασίας Facebook Twitter
eurokinissi
0

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ΕΜΠ, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης θα είναι τα πρώτα πανεπιστημιακά ιδρύματα που θα αποκτήσουν την Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ).

Σύμφωνα με την Καθημερινή, εξετάζεται εάν το Πανεπιστήμιο Πατρών θα συμπεριληφθεί στη λίστα της αστυνόμευσης. Όπως προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας, πάντως, τα μέλη της ΟΠΠΙ θα εγκατασταθούν σε ιδρύματα «με καταγεγραμμένα προβλήματα παραβατικότητας, βίας και ανομίας».

Κάθε ΑΕΙ θα έχει και υπηρεσία φύλαξης, τα μέλη της οποίας θα έχουν αρμοδιότητα για την εποπτεία και φύλαξη των χώρων του, ελέγχου των εισόδων.

«Ο τρόπος που τα ΑΕΙ θα οργανώσουν την υπηρεσία φύλαξής τους –με υπαλλήλους τους, με εταιρεία security ή όπως αλλιώς– είναι δικό τους θέμα», ανέφερε στην Καθημερινή στέλεχος του υπουργείου Παιδείας.

Ειδικότερα, τα μέλη της Ομάδας Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα έχουν αστυνομικές αρμοδιότητες. Θα λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση, θα φορούν ειδική στολή. Θα περιπολούν μέσα στον χώρο των ιδρυμάτων και άρα σε περίπτωση περιστατικού βίας θα απευθύνονται αρμοδίως στην ΕΛ.ΑΣ., από όπου θα λαμβάνουν και τις εντολές για το πώς θα δράσουν. Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέλη της ΟΠΠΙ θα υπάγονται στην ΕΛ.ΑΣ. και όχι στα ΑΕΙ.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία και τα επεισόδια στον Ρέντη

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του αστυνομικού από χούλιγκαν στον Ρέντη - Τι αποκαλύπτει

Οι σοκαριστικοί διάλογοι: «Πήγαν να σκοτώσουν» και «Θα σας βρούνε όλους κρύους» - Το modus operandi της εγκληματικής ομάδας - 67 συλληφθέντες απολογούνται τώρα - Πιστόλια, πολεμικά φυσίγγια, μαχαίρια, κοκαϊνη βρέθηκαν σε σπίτια συλληφθέντων - Έκαναν την επίθεση στο «Μελίνα Μερκούρη» επειδή δεν υπήρχαν κάμερες
NEWSROOM